Har brukt 900.000 kroner på reparasjoner

Endelig kunne de bade igjen

Det har vært stengt i to år. I helga kunne endelig libyggene igjen ta i bruk bassenget i Liernehallen.

LIV OG RØRE Det var liv og røre i bassenget i Liernehallen som ble reåpnet fredag etter to års stenging og reparasjoner.   Foto: Karl Audun Fagerli

For sikkerhets skyld er det nå lagt nye fliser i hele bassenget.

Karl Audun Fagerli, rådmann i Lierne
NAMDALSAVISA

NORDLI: Det var høsten 2015 at huseier Lierne kommune oppdaget løse fliser, og med hjelp av Sintef ble det prøvd å finne årsaken til at flisene løsnet.

Overtakelse mandag

– Lierne kommune måtte prosjektere og reparere skadene, og for sikkerhets skyld er det nå lagt nye fliser i hele bassenget, sier rådmann i Lierne, Karl Audun Fagerli.

Etter et grundig arbeid med reparasjon og ny flislegging – og formell overtakelse av oppdraget sist mandag, kunne bassenget åpnes med folkebad fredag kveld.


Endelig blir det vann i bassenget

Denne uka fylles bassenget i Nordli igjen med vann. Og neste fredag blir det mulig å bade der for første gang på to år.

 

– Det var mange som benyttet seg av bassenget åpningskvelden, og siden det påfølgende lørdag var vaffelens dag, spanderte Lierne Folkebad like godt vaffel, sjokoladekake, kaffe og saft til de i overkant hundre som besøkte badet re-åpningskvelden, sier Fagerli.

TILBAKE I BASSENGET Emma Tangen var en av mange som gledet seg til re-åpningen av bassenget. 

 

Utvider åpningstidene

Emma Tangen var en av mange som hadde sett fram til bassengåpninga – og som sammen med både jevnaldrende, unge og eldre igjen kunne kose seg i bassenget, som nå vil bli holdt åpent lengre utover våren enn opprinnelig planlagt.

– Dette for å kompensere for stenge-perioden. Både for svømmeundervisninga på Stortangen skole og barnehagen, men også for folkebad-brukerne, og andre brukere, sier Fagerli.


Må bruke flere hundre tusen på å reparere «splitter nytt» svømmebasseng

Tar en sjanse og satser 400.000

Etter mer enn et år uten svømmeundervisning, kan elevene på Nordli skole endelig begynne å glede seg til igjen å hoppe i vannet.

 

I den stengte perioden har bassenget i Sørli vært i bruk i samme periode, men avstandene gjør at det går bort mye tid i kjøring når svømmeundervisninga må flyttes.