Samferdselsminister Solvik-Olsen på flyplassturné

Besøker Namsos og Rørvik etter påske.

TIL NAMSOS OG RØRVIK Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen besøker blant annet Namsos og Rørvik på sin lufthavnturné. 

NAMDALSAVISA

NAMSOS: – I uka etter påske flytter vi på nytt kontoret ut i landet. I løpet av fire dager skal vi besøke til sammen 19 lufthavner i Norge. Det blir møter og orienteringer både mens vi er på vingene og på bakken. Der ønsker jeg å møte både de som jobber på lufthavnene og luftfartsnæringen, men også de som bruker og er avhengige av dem – både folk flest og lokalt næringsliv, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Solvik-Olsen kommer blant annet til Namsos og Rørvik, og har et mål om å besøke de mindre lufthavnene.

– Vi prioriterer de lufthavnene jeg ikke har besøkt tidligere som statsråd. Det er ikke mulig å rekke innom alle disse på fire dager, og noen steder vil statssekretær Tom Cato Karlsen være mine ører og øyne. Derfor reiser vi i to team. Målet er at vi til sammen i løpet av denne stortingsperioden skal ha vært innom de aller fleste lufthavnene i Norge, sier samferdselsministeren.

Solvik-Olsen starter turneen på Oslo Lufthavn mandag 17. april. Derfra går turen videre til Florø, Førde, Sandane, Sogndal, Trondheim, Rørvik, Namsos, Brønnøysund, Bodø, Andøya, Røst, Værøy, Leknes, Svolvær, Tromsø, Hammerfest, Alta og Lakselv.

– Vi har tidligere reist på landets hovedveger, jernbane og tatt sjøvegen langs kysten. Jeg er sikker på at denne arbeidsturen i lufta og på lufthavnene vil være like nyttig. Dette gleder jeg meg til, sier han.

Slik ser samferdselsministerens reiserute i hovedtrekk ut:

Mandag 17. april

• Pressekonferanse på Oslo lufthavn

• Oslo – Florø

• Florø – Førde (med bil)

• Førde – Sandane (med bil)

Tirsdag 18. april

• Sandane – Sogndal (med bil)

• Sogndal – Oslo

• Oslo – Trondheim

• Trondheim – Rørvik

Onsdag 19. april

• Rørvik – Namsos

• Namsos – Brønnøysund (via Trondheim)

• Brønnøysund – Bodø

• Bodø – Andøya

• Andøya – Tromsø