Jansrud med klar tale etter nytt superløp av Saugestad i NM

– Stian fortjener plass på verdenscuplaget

Kjetil Jansrud er ikke i tvil etter nok et superløp av Stian Saugestad i NM. Han vil ha namsosingen som fast innslag på verdenscuplaget i alpint neste sesong.

FÅR ROS: Kjetil Jansrud er full av lovord om Stian Saugestad etter namsosingens prestasjoner i NM-løypene i Narvik de siste dagene. – Han har det meste på plass, fastslår Jansrud, som spesielt lar seg imponere over namsosingens stabile kjørestil. En kjørestil som passer godt i verdenscupen, ifølge toppalpinisten.FOTO: ANDREAS BUGGE SANDMO  Foto: ANDREAS BUGGE SANDMO

NAMDALSAVISA

NARVIK: – Nå er det heldigvis ikke jeg som tar den avgjørelsen, men jeg synes absolutt Stian fortjener å være med der, uttalte Jansrud på direkten etter at namsosingen kjørte inn til NM-sølv i fredagens utforkonkurranse i Narvik.

Medalje nummer to

Saugestad var fattige ti hundredeler unna å sikre mesterskapets andre gullmedalje, men forhåndsfavoritt Aleksander Aamodt Kilde ble hakket for sterk for 24-åringen – som likevel leverte en særdeles god løp fra start til slutt i utforkonkurransen.

I fjor var 24-åringen ni hundredeler bak Kilde i samme NM-konkurranse på Oppdal, i år skilte det altså ti hundredeler mellom de to.

– 19 hundredeler på to gull, den er nok litt sur, spøkte Kilde med Saugestad i intervju med NRK like etter målgang. Førstnevnte var tydelig fornøyd over å ha revansjert andreplassen fra torsdagens Super G-renn – hvor Saugestad var suveren i konkurranse med Norges beste alpinister.


Gullgutten Stian: – Dette er veldig kult

Stian Saugestad knallet til med et superrenn i super-G og vant en suveren seier i NM i Narvik torsdag. – Stian er en råtass, et hundre kilo reint beist, sier Kjetil Jansrud.


– Stabil kjørestil

Mens Kilde innfridde favorittstemplet i fredagens renn, lot nevnte Kjetil Jansrud seg imponere aller mest over det Stian Saugestad har levert i alpinbakken de siste dagene.

– Det jeg liker aller best med Stian er måten han kjører ski på. Han har en veldig stabil og sterk kjørestil og det trenger man i verdenscupen, hvor det er enda røffere forhold og røffere løyper.

– Han har det meste på plass og da mener jeg i aller høyeste grad han bør være med på laget. Kanskje allerede fra høsten av for å plukke opp litt fra de mer erfarne løperne slik at han kan få en boost og være klar til å kjøre mye under verdenscupåpninga i Lake Louise, fastslo Kjetil Jansrud etter at medalje nummer to var i boks for Grong-alpinisten fredag ettermiddag.

Deppet ikke

Selv var Saugestad godt fornøyd med sølv, på tross at gullmedaljen glapp med knappest mulig margin.

– Det var tight hele vegen. Jeg ga full gass og hadde fin flyt underveis, men var litt sen på linja enkelte steder, oppsummerte han etter målgang.

– Litt bittert er det, men samtidig er det en av verdens beste fartsløpere jeg konkurrerer med. Sånn sett er ikke et tidel bak et dårlig resultat, konkluderer han.

Lørdag står storslalåm på agendaen for Saugestad og co., mens norgesmesterskapet avsluttes med slalåmkonkurranse søndag. Der har fartsløperen foreløpig ikke bestemt seg for om han deltar eller ikke.

Han legger imidlertid ikke skjul på at det frister å stille til start i alle konkurransene.

– Det er sykt mye folk her i Narvik og enormt kult å kjøre, fastslår han.


Ps. Thomas Markegaard sikret bronse i fredagens konkurranse med en differanse på 1,16 sekunder opp til Saugestad på andreplass.