Petter Northug droppet NM og vant sitt fjerde Flyktningerenn søndag

– Det viktigste rennet å vinne i Trøndelag

Petter Northug droppet NM til fordel for Flyktningerennet – et renn han mener er det viktigste å vinne i Trøndelag.

SIN FJERDE SEIERSKRANS Petter Northug sikret seg søndag sin fjerde seierskrans da han deltok på Flyktningerennet for åttende gang. Northug ledet hele rennet og sikret seg alle spurtpremiene til en samlet verdi av 13.000 kroner.  Foto: BJØRN TORE NESS

Det viktigste er at det blir skirenn, og det ble det.

Petter Northug
NAMDALSAVISA

NORDLI: – Det er dette rennet som er det viktigste å vinne i Trøndelag, svarte Northug på spørsmål om hva som er så spesielt med Flyktningerennet.


NA digitalt - kun kr. 49,-

Prøv NA digitalt - kun kr. 49,-


Se hver enkelt utøver gå i mål ved å klikke i resultatlistene


– Dette var på tide

Northug droppet femmila på NM på Gålå til fordel for å gå sitt åttende Flyktningerenn.

Der gikk han inn til seier og sikret seg dermed sin fjerde seierskrans i det tradisjonsrike rennet. Noe han selv mente var på tide.

– Det begynner å bli noen år siden siste seier her nå, så dette var på tide, sa han.

Skistjerna synes det var godt å komme til Lierne for så å vinne rennet

– Ja, det smaker godt å komme tlibake hit og hente seierskransen.


I 2004 vant Northug juniorklassen, mens han i 2008 og 2010 vant seniorklassen. Han har dermed sikret seg seierskrans i halvparten av sine deltakelser.

Han utdypet også hvorfor han valgte Lierne framfor Gålå.

– Jeg har vunnet femmila i NM fra før av, så det er ikke noe spesielt. Jeg hadde heller ikke noen målsetting om å gå femmila der, innrømmer han.Fornøyd med traseen

På grunn av dårlig vær og føre var arrangørene nødt til å legge om traseen, dermed ble det ingen målgang i Sverige.

I stedet ble det start og målgang i Nordli.

Søndag var Northugs første renn med en slik trase, og skistjerna innrømmer at han var spent før start.

– Når man ikke har gått traseen før, så blir man litt spent.

Til tross for dette var han meget fornøyd da han kom i mål.

– Det var veldig fine forhold i dag. Dette er overraskende med tanke på all snøen som kom i natt. Traseen var også veldig bra, kupert og fin, sa han.

Selv om skistjerna var fornøyd, innrømmer han at han foretrekker den «originale» traseen.

– Det er den traseen med målgang i Sverige som kjennetegner selve Flyktningerennet, men det viktigste er selvfølgelig at det blir skirenn og det ble det.Ledet hele vegen

Northug lå i tet gjennom hele rennet og sopet med seg alle spurtprisene.

Han og svenske Erik Melin Söderström skilte seg tidlig ut og gikk sammen helt til de kom på Kvelifjellet for andre gang. Der satte Northug inn støtet og gikk ifra.

I mål kom Söderström et minutt og 23 sekunder bak med tida 1.48,49, mens Northug hadde vinnertida 1.47,23. På tredjeplass kom Patrik Tallbom med tida 1.52,00.

Sistnevnte ble dog slått av Sindre Finne, som vant mosjonsklassen – og som altså fikk tredje beste tid totalt.

FORNØYD Laila Kveli gikk inn til en tredjeplass bak svenske Ida Ingemarsdotter og Hedda Bångmann søndag. Det var noe hun var godt fornøyd med tanke på at hun hadde gått femmil dagen før.  Foto: BJØRN TORE NESS

 

Kveli på tredjeplass

Lørdag gikk Laila Kveli femmil i Indre Troms. Søndag gikk hun inn til tredjeplass i klassen damer 21, noe hun var godt fornøyd med.

– Det er vel ikke optimal oppladning å gå ei femmil en dag før man skal delta i Flyktningerennet, men det gikk bra. Jeg er fornøyd med tredjeplass, sier hun smilende.

ALLE GODE TING ER TRE Ida Ingemarsdotter deltok i sitt tredje Flyktningerenn søndag, og vant sin første seier.. – Det var veldig kult å vinne her i dag. Jeg satte litt press på meg selv før rennet, så det var godt å innfri, sa hun.  Foto: BJØRN TORE NESS

 

Svenskene Ida Ingemarsdotter og Hedda Bångmann tok første og andreplassen foran Kveli søndag. Ingemarsdotter tikk så fort at hun ville tatt 13. plassen også i H21.