Leka på nyhetstoppen

Ingen i Nord-Trøndelag er bedre på nyheter enn sjette og sjuendeklassingene på Leka.

Bak fra venstre: Lea Jakobsen (7. kl.), Isabell Hakkebo (7.kl.), Lina S. Hanssen (6.kl.), Kasper Gravseth (7. kl.), Tom C. Ulriksen (6. kl.), Elise Leknes (6.kl.), Hanna V. Rogne (6. kl.), Noah Strand (7. kl.), Ida Elise Solsem (6. kl.), Lotte Bjørnstad (7. kl.). Rekke to fra venstre: Kristibne Hårstodstrans (5. kl.), Ingrid E. Holand (5. kl.), Karoline Borgan (5. kl.), Charlene Ulriksen (5. kl.), Ugne Bucaite (5. kl.). Foran fra venstre: Isak strand (5. kl.), Gabriell Nisen (5. kl.) og Eivind Pettersen (5. kl.). 8FOTO: JONAS OLSEN  Foto: Jonas Olsen

NAMDALSAVISA

LEKA: Det viser resultatlista etter at finalen i Avis i skolen i Nord-Trøndelag gikk av stabelen tirsdag.

Elevene fra øykommunen vant foran 7.-klassingene ved Henning skole og 7.-klassingene ved Meråker skole.

– Hemmeligheten er at vi bruker mye tid på nyheter i undervisningene. Før hver runde har vi det som prosjekt i flere fag, og vi angriper dermed nyhetsstoffet fra flere faglige vinkler. Samtidig er det jo en flink og nysgjerrig gjeng, forklarer lærer Kjell Sønnesyn.

Som bevis på seieren får klassen en gavesjekk på 2.000 kroner.

Totalt 1.292 elever fra 63 klasser på 50 skoler deltok i konkurransen som gikk gjennom tre runder.