Lierne Industribygg melder oppbud

Lierne Industribygg har besluttet å melde oppbud. Det taper Lierne kommune fem millioner kroner på.
NAMDALSAVISA

NA digitalt - kun kr. 49,-

Prøv NA digitalt - kun kr. 49,-


LIERNE: Begrunnelsen for oppbudet er at selskapets eneste leietaker, Drømmebakeriet, ble begjært konkurs 14. mars.

– Selskapet kan ikke se at den gjeldsbelastninga selskapet fortsatt har er mulig å betjene uten ny leietaker, skriver Lierne Industribygg i en pressemelding signert styreleder Frank Jensen.

Økte aksjekapitalen

Ved utgangen av 2015 hadde Drømmebakeriet 27,1 millioner i gjeld.

Lierne kommune og Nord-Trøndelag fylkeskommune taper hver fem millioner kroner som følge av oppbudet, mens Drømmebakeriet AS taper to millioner – og Overhalla Gruppen må vinke farvel til 225.000 med en andel på 5,66.

Den totale aksjekapitalen er på 12,7 millioner kroner.

– Vi hadde opprinnelig fire millioner i aksjekapital, men i fjor sommer besluttet vi å overta en million i kapital fra Drømmebakeriet. Det samme gjorde fylkeskommunen. De pengene er nå tapt, og vi må bare brette opp ermene – nok en gang, sier ordfører i Lierne, Bente Estil.

Ikke mulig med nye leietakere

Videre skriver Lierne Industribygg at det etter selskapets oppfatning ikke er mulig å få inn nye leietakere med det husleienivået som er nødvendig for å betjene lån og øvrige driftsutgifter.Drømmebakeriet manglet ressurser til å komme seg inn i butikkhyllene

Prøvde absolutt alt

Etter snaut to år er Drømmebakeriet historie. Men lefsedrømmen har ikke grynder John Helge Inderdal gitt opp. Selv om den nå lever videre uten ham.Drømmebakeriet gir opp

Styret i Drømmebakeriet i har i dag begjært oppbud i selskapet.