– Ei helt utrolig reise

Med en lastebil full av snøskutere kjørte kompisgjengen fra Harstad til Lierne – for å kjøre 125 mil på snøskuter.

VÆR INGEN HINDRING De fem kompisene fra Harstad hadde hørt så mye spennende om rekreasjonsløypene i Lierne at de la starten på en ellevill 127 mil lang tur til Nordli. Og opplevelsen var så god – at de kommer tilbake neste år.Foto: Thomas Storaunet  Foto: Thomas Storaunet

Vi jobber med å stadig utvikle konseptet slik at det skal bli lagt enda bedre til rette for skuter-turister.

Thomas Storaunet, Lierne snøscooterklubb
NAMDALSAVISA

LIERNE: – De ankom Nordli med skuterne på en stor lastebil, fikk tanket opp og ordnet olje på Nordli totaktservice – før de startet den lange turen nordover i Nordli. Og tilbakemeldingene kunne ikke ha vært bedre, sier Thomas Storaunet i skuterklubben i Lierne, som var guide for den voksne guttegjengen fra Harstad under deres opphold i fjellkommunen.

Skal tilbake til Lierne

I Lierne fikk harstadværingene en service som gjør at de kommer tilbake ved første anledning.

– KJEMPESERVICE Kompisgjengen fra Harstad kommer til å anbefale Lierne til venner og bekjente.  Foto: Thomas Storaunet

 

– De ble innlosjert på gjestegården – og jeg tilbød meg å bli med som guide. Vi spanderte skuterlunsj på bensinstasjonen – før vi tok dem med over fjellet inn mot Kvelia, sier Storaunet.

Hele løypenettet er på i overkant av 35 mil, og på tross av at fem kompisene fikk et realt ruskevær på deler av turen, var rosen langt hyggeligere enn snøfillene og vinden.

Merker økt pågang

– På veg fra Skjelbred til Kvelia fikk vi enormt dårlig vær, og en tur som skal ta tre kvarter tok to og en halv time. De kjørte seg fast – de veltet – men synes det var artig «læll», sier guiden som nå håper på økt turisme i overkant ett år etter at rekreasjonsløypene ble åpnet i Lierne.

– Jeg har et hus i Nordli, og jeg ser når det nærmer seg helg at det kommer en voldsom trafikk med biler og kapellhengere. Målet er å få noen prosenter av disse til å bruke våre løyper framfor å kjøre til Gäddede og Sverige, sier Storaunet.

– Hva har dere som ikke de har i Sverige?

– Vi har naturen. Så enkelt er det. Vi har naturopplevelser vi kan friste med, og vi jobber med å stadig utvikle konseptet slik at det skal bli lagt enda bedre til rette for skuterturister. Mange er ute etter å finne seg en bakke å leke i – men vi har mer enn som så. Vi er i startfasen med dette arbeidet, men vi ønsker etter hvert å få på plass en varmestue på fjellet, ha klar grillplasser og sørge for at alle enklest mulig finner informasjon om løypenettet, sier Storaunet.

Allerede nå merker det lokale næringslivet at skuterturismen har økt.

– Nordli totaktservice er en av bedriftene som har merket en veldig stor forskjell etter løypenettet ble åpnet. De selger snøskutere som aldri før – og har sett seg nødt til å øke bemanninga på grunn av stor pågang – noe som jo er helt utrolig bra, sier Storaunet.

Men tilbake til kompisgjengen fra Harstad, som startet i Nordli – og skulle sitte på skutersetet i til sammen 125 mil på turen.

– Ideen startet med at vi skulle støtte opp under det nærmeste løypenettet sørover – og da ble det Lierne. Vi kunne ikke bedt om bedre service. Både fra næringslivet, og fra personer i skuterklubben. De tok oss veldig godt imot og de strakte seg langt for at vi skulle få en så fin tur som mulig. Og det gjorde vi. Dette skulle en skikkelig guttetur – og det ble det, takket være en god start med libyggen. Det var ei helt utrolig reise, sier Oddvar Samuelsen fra Harstad.