Forum for fôr fenget

Felleskjøpet har denne uka holdt fire fagmøter i Namdalen. Alle godt besøkt, og mange fikk seg et nyttig faglig påfyll

NESTOR INNEN GROVFOR: Olav Aspli (til venstre) fra Felleskjøpet er ekspert på govfor, og delte noen av sine mange erfaringer på hva som skal til for å lykkes under ei rekke med fagmøter som Felleskjøpet holdt denne uka.  Foto: Birger Aarmo

NAMDALSAVISA

GUTVIK: – Dette møtet vi nå har på Gutvik er det siste av fire, og vi har til sammen hatt rundt 160 gårdbrukere og entreprenører innom. Det synes vi er fantastisk, sier rådgiver Tone Aune Sandnes i Felleskjøpet.

Hun tror temaet treffer godt.

– Grovforkvalitet har vært i fokus ei stund nå, og vi har hat fokus på det denne gangen. Både når det gjelder hvordan man skal få til det beste grov- foret og hvordan dette skal høstes for å få best mulig kvalitet, sier hun.

– Det er mange ting som inngår i å lage et godt grovfor. For det første må enga være av god kvalitet, det må gjødsles rett, høstinga må skje til rett tid, stubbehøyden bør være ti centimeter, foret må fortørkes og man må bruke riktig mengde med ensileringsmiddel, sier Olav Aspli.

I tillegg til Aspli som mange kjenner fra før, var også rundballekspert Robert Gustavson med som foreleser. Han kan alt om folie og nett, og mange sa etter møtet at de skulle ønsket de hadde den kunnskapen de fikk på møtet for ti år siden.