Fuktig palmehelg i vente

Fra lørdag til mandag kan det komme opp mot 90 millimeter nedbør. – Dere får en fuktig start på påska, kan meteorolog Haldis Berge bekrefte.

Påskeregn Det er bare å finne fram kryssordet, sudokuen og påskegodtet. I helga blir det nemlig plaskregn i ett strekk. Foto: Jonas Olsen  Foto: Jonas Olsen

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Allerede lørdag er det bare å finne fram paraplyen, regnjakka og vanntette grillpølser. Fra lørdag formiddag til søndag formiddag kan det komme 40 til 50 millimeter nedbør – og plusser vi på 24 timer til – kan vi få hele 90 millimeter nedbør.

– Palmehelga blir altså av det våte slaget. Det er en front som gir mye nedbør – først som snø og sludd – før det går over til regn, sier meteorolog Haldis Berge.

Vind og regn

Det blir sørøstlig vind som treffer Namdalen tidlig lørdag, og som etter hvert dreier over til sørøstlig liten kuling. På kysten kan det komme opp i stiv kuling utover ettermiddagen og kvelden.

– Det samme været fortsetter egentlig på søndag. Det blir samme vindretning og det vil fortsette å regne. På 48 timer – fra lørdag til mandag – kan det altså komme mellom 60 og 90 millimeter nedbør, sier Berge.

Temperaturene vil holde seg på seks–sju grader i helga.

Lettere vær til uka

Selv om regnet ikke gir seg med det første, vil været lette litt utover ettermiddagen mandag. Da blir det kaldere igjen, og noe av nedbøren kan komme som snø i høyden.

– Slik blir det fram til tirsdag, men på onsdag letter været litt. Men nedbøren er fortsatt nærgående, så jeg kan ikke love noe som helst, sier Berge.

Grill pølsene neste helg

Har du tenkt deg ut på tur i løpet av den stille uke, er det fra neste helg du bør satse på det.

– Fra langfredag til påskeaften blir det faktisk muligheter for at det blir bedre vær. Det er jo fortsatt ei god stund til, men det kan absolutt bli bedre enn det været dere får nå i helga, sier meteorologen.

– Oppsummert blir det en våt start på påska, mye usikkerhet rundt nedbøren, men håpet er finere vær mot neste helg. Temperaturene vil holde seg på plussida stort sett hele påska, men mandag til tirsdag kan det bli nattefrost, sier Berge.