Kommunereformen kan åpne for sengepost

Nytt håp for lokalt DPS

Da sengeposten på Distriktspsykiatrisk Senter (DPS) på Kolvereid ble lagt ned i 2015, kom det massive protester. Nå er det en mulighet for at det atter kan bli aktivitet i hele bygget.

GODE INNSPILL: Venstreleder Trine Skei Grande (til venstre) fikk med seg mange gode innspill fra møtet mellom henne, politikere og folk fra helseforetaket. Blant annet at Kathinka Meierik, som ble syndebukken da sengeposten på Kolvereid DPS forsvant, kunne fortelle viknaordfører Amund Hellesø at på tross av at sengeposten er nedlagt, er det behov for den. 

NAMDALSAVISA

KOLVEREID: – Da sengeposten ble lagt ned, var det snakk om at kommunene i Ytre Namdal skulle overta deler av kapasiteten til akuttplasser. Den gang strandet det i at fylkeslegen sa nei på grunn av at kommunale helsetjenester innen psykiatri skal gis innenfor kommunens grenser, sier klinikkleder Kathinka Meirik i et møte med blant andre venstreleder Trine Skei Grande.