Simen slått ut av virus

Et virus på balansenerven har satt Simen Nysæter kraftig ut av spill den senere tida.

PÅ BEDRINGENS VEg: Etter en periode preget av sykdom og treningsnekt, gleder Simen Nysæter seg nå over å være på bedringens veg. FOTO: Pål Morten Skaret  Foto: Pål Morten Skaret

Jeg ble utrolig stressa da jeg fikk beskjeden om hva som feilet meg.

Simen Nysæter
NAMDALSAVISA

NAMSOS: – Jeg ble utrolig stressa da jeg fikk beskjeden om hva som feilet meg, sier Namsos-bokseren.

– Der og da fryktet jeg for konsekvensene det ville gi for den framtidige satsinga i ringen, fortsetter han.

Svimmel og uvel

For to uker siden begynte han å føle seg svimmel og uvel. Da symptomene ikke ville gi seg etter flere dager med plager, oppsøkte Nysæter lege.

Der fikk han påvist vestibularisnevritt eller virus på balansenerven – en tilstand som i de fleste tilfeller krever en lang rekonvalesensperiode for å bli helt frisk igjen.

– Jeg har forstått det slik at det er veldig individuelt hvordan viruset gir utslag og for min del ble det heldigvis påvist en mild sykdomsgrad, forteller Nysæter.

Tappet for energi

– Jeg fikk imidlertid streng beskjed om å holde meg heime fra nordisk mesterskap sist helg. Noe som er kjipt, for der skulle jeg gjerne ha konkurrert, medgir 26-åringen – som den senere tida har oppholdt seg heime i Namsos.

– Jeg har vært skikkelig tappet for energi og har for det meste holdt meg heime. Bare det å reise seg har gjort meg uvel. Ting som å dra en kjapp tur på butikken har vært et slit, fordi det har gjort meg svimmel og uvel, medgir Nysæter.Å holde seg unna trening har også vært en prøvelse for den hardtslående tungvekteren – som den senere tida har etablert seg blant europaeliten i sin klasse.

– For meg som er vant til å gjennomføre minst to treningsøkter daglig, har det vært en brå overgang og plutselig skulle holde seg helt i ro. Det er dager der jeg nesten har gått på veggen, smiler Nysæter.

På bedringens veg

Han innrømmer imidlertid at treningsnekten har gjort susen. Nærmere to uker etter at han fikk påvist viruset, er formen nå langt likere.

– Jeg har vært veldig heldig og føler meg mye bedre nå. Planen er å gjenoppta treninga gradvis fra og med denne uka.

– Jeg skal imidlertid ta det pent og pyntelig. Det er ikke slik at jeg går i ringen med det aller første, forsikrer Nysæter.

Planen er at han skal være med på landslagssamling i Skottland allerede til helga.

– Jeg kjenner at ting begynner å gå seg tilbake til normalen og det er en utrolig god følelse, fastslår Nysæter – som bedyrer at han håper å være tilbake for fullt om kort tid.