Slik blir påskeværet

Et kjapt søk på yr.no viser at namdalinger kan håpe på sol fra onsdag og ut hele påska – selv om meteorologen er litt mer måteholden i sin melding.
NAMDALSAVISA

NAMSOS: Det startet dårlig, med plaskregn og sludd palmehelga. Nå har imidlertid værgudene kommet på bedre tanker, og prognosene for resten av påska ser nokså gode ut.

Vakthavende meteorolog ved værvarslinga i Bergen kan fortelle at det vil komme perioder med sol, men også fare for lidd sludd og regnbyger vedm kysten.

– Torsdag ser det ut til å bli skiftende bris, men litt av det samme været som onsdag. Det blir muligheter for litt sol, men på kysten og i ytre deler kan det komme litt sludd og regn. Denne værtypen trekker inn over fylket på fredag og kan gi litt snø i fjellområdene, sier Taule.

– Hvordan er de videre utsiktene for påskehelga?

– Prognosene for lørdag ligner litt på onsdag, med østlig liten bris og perioder med sol. Det kan etter hvert bli opp mot liten kuling på kysten, forklarer meteorologen.

Det kan bli lange perioder med sol, og den vil vises seg mer lenger ut mot kysten enn i innlandet.

Påska er for mange synonymt med fjell og skitur. Den som ønsker seg en skitur i løpet av høytida, må nok trekke litt opp i høyden i Indre Namdal. Der meldes det også stabilt med kuldegrader.

I lavlandet og langs kysten er det ventet plussgrader.