Fosnes må kjøpe ny brannbil til 3,5 millioner

Brannbilen ruster opp

Den ser rød og pen ut, slik brannbiler skal. Men det er bare utenpå. Fosnes kommunes brannbil er nemlig angrepet av rust og derfor er den tatt ut av tjeneste – og parkert.

RØD OG RUSTET: Fosnes kommunes brannbil er 31 år gammel og sterkt angrepet av rust. Nå er den gamle bilen parkert, og rådmann Rønnaug Aaring foreslår at det bevilges 3,5 millioner kroner til kjøp av ny brannbil. 

NAMDALSAVISA

JØA: – Det var under en øvelse i begynnelsen av mars at stigetrinnet sviktet da mannskapet skulle plassere materiellet tilbake på kjøretøyet. Det viste seg at festet var rustet av, forteller rådmann Rønnaug Aaring. Hendelsen førte ikke til personskade, men situasjonen ble vurdert som så alvorlig med hensyn til mannskapets sikkerhet og generell trafikksikkerhet, at bilen ble tatt ut av tjeneste øyeblikkelig.