Namsosvenner med nytt album

Bjølsen Valsemølle slipper live-album med hyllest til norske krigshelter fra kampen mot fascismen.

Veteraner Bjølsen Valsemølle har spilt flere ganger i Namsos, senest under fjorårets Woodland-festival.  Foto: Pål Morten Skaret

NAMDALSAVISA

OSLO: Som en forsmak på det kommende albumet med tittelen «Da taket til slutt forsvant», slipper oslobandet video av låten «De tatovertes bataljon» 26. april. Valget av denne datoen er ikke tilfeldig, for da er det 80 år siden Hitler bombet Guernica under borgerkrigen i Spania.

– Sangen er en hyllest til de nordmenn som med livet som innsats deltok i borgerkrigen i kampen mot Franco og den gryende fascismen. Jeg synes det var en fin anledning både i forhold til vår profil som band og de holdninger vi står inne for, sier vokalist og gitarist, Trond Ingebretsen.

Albumet slippes for øvrig 28. april.