Studenter lager animasjonsfilm for Salmonor

Vil nå de yngste

Fem studenter fra Nord universitet var på besøk hos Salmonor denne uka. Bestillinga er en animasjonsfilm om rensefisk som skal bli en del av utstillinga i Kystmuseet.

På besøk på anlegget Isak Bråthen, Joseph Verrall, Berglind Sigurjonsdottir og Hildur Hörn Sigurdardottir var på besøk på anlegget til Salmonor torsdag. Der fikk de se både rensefisk og laks for å være best rustet til å lage animasjonsfilmen. 

NAMDALSAVISA

RØRVIK: – Vi har hatt et liknende prosjekt før, sier Elin Williksen i Salmonor.

Torsdag hadde hun besøk av fem studenter fra Nord universitet. De går 3D art, Animation and VFX på Steinkjer, og har fått i oppgave å lage en animasjonsfilm om rensefisk.

– Vi anser det som en kjempemulighet for oss at studentene er interesserte i å komme hit og lage en film, sier hun, og forteller at animasjonsfilmen skal bli en del av utstillinga på Kystmuseet Norveg.

Noe for de yngste

– Vi har ønsket oss en film som skal passe til de yngste. Før studentene kom hit på torsdag, hadde de laget skisser over hva de tenker, og uten å røpe for mye er det en historie om en laks og ei rognkjeks, sier Williksen, som beskriver den kommende filmen som banal, artig og informativ.

– Jeg fikk en god følelse på tanken de hadde.

Salmonor er i full gang med å utvide utstillinga i Kystmuseet Norveg, og planen er å lage ei lita hule der blant annet animasjonsfilmen skal vises fram.

– En håndverker er i gang med å lage inngangspartiet, og tanken er at ungene skal kunne krype inni der og få følelsen av å være på havets bunn.

– Vi har hatt for lite for de yngste i utstillinga, og nå ønsker vi å ha noe som gjør at ungene kommer tilbake fordi det er spennende å være der.

Første eksterne kunde Studentene Preben Skagen, Hildur Hörn Sigurdardottir, Joseph Verrall og Isak Bråthen er glad for å ha sitt første oppdrag fra en ekstern kunde. 

 

Klart til sommeren

Målet er at den nye delen av utstillinga skal være ferdig til sommeren, og da er planen at animasjonsfilmen skal være klar.

– Vi håper dette bidrar til at vi fenger et publikum vi ikke har nådd tidligere, sier Williksen, som påpeker at rensefisk er en viktig del av det Salmonor driver med.

Magnus Lillemark er lærer for studentene, og han sier de er glad for å ha sitt første virkelige oppdrag.

– De har et fag som heter medieprosjekt 1, og dette er deres første møte med en ekstern kunde, sier han, og forteller at elevene har vært ute på merdene og sett på fisken for å kunne animere den bedre.

– Det blir nok enda en tur til Rørvik, og så håper vi å ha en film klar som kan rulle og gå i sommer.