Tre namdalinger fikk talentstipend

Talent Ane Fiskum Sunde. 

NAMDALSAVISA

TRONDHEIM: For 20. gang deler Sparebank1 SMN ut stipende til talentfulle ungdommer. Lørdag ble det delt ut 600.000 kroner, der Stian Saugestad, Amanda Flornes Kamara og Ane Fiskum Sunde fra Namdalen var tre av de heldige vinnerne.

Stipendet deles ut til talent innen næring, idrett og kultur i Trøndelag og Nordvestlandet.

– Sammen med våre nære omgivelser bidrar vi til å bygge, støtte og utvikle hele regionen. For å lykkes er det viktig å ha unge talenter som viser veg og inspirerer andre. Det er med stor glede vi gjør stas på dem gjennom Sparebank1 SMNs talentstipend, sier konserbanksjef Eli Arnstad som leder bankens gavefond.

Over 400 søkte på stipendet, og en fagjury plukket til slutt ut vinnerne. Saugestad, Kamara og Fiskum Sund fikk 20.000 kroner hver – mens de tre hovedvinnerne fikk 50.000 kroner hver.

Stian Saugestad, 24 år (alpint) har denne sesongen slått gjennom med deltakelse i verdenscupen og tok gull og sølv under NM i vinter.

Amanda Flornes Kamara, 23 år (artist) har også fått fart på karrieren og skal blant annet delta i ensemblet i musikalen «The Book of Mormon» på Det Norske Teatret til høsten.

Ane Fiskum Sunde, 25 år (fløytist) har spilt tverrfløyte siden hun var åtte år. Hun er utdannet faglærer i rytmisk musikk på Høgskolen i Nord-Trøndelag og studerer utøvende musikk på musikkonservatoriet i Kristiansand.

Talent Stian Saugestad.  Foto: Jon Olav Nesvold

 

Talent Amanda Flornes Kamara.