Heder og ære til Jøa kystlag

Jøa kystlag fikk i helga pris for sitt arbeid og for å ha hatt stor vekst i sin kursvirksomhet i året som gikk.

Fikk pris Sina Lunde fra forbundet Kysten, delte ut pris til Frode Bjøru og Jøa Kystlag.  Foto: Forbundet Kysten

NAMDALSAVISA

JØA: Det er Studieforbundet kultur og tradisjon som deler ut pris til tre av lokallagene i Forbundet Kysten, som er en frivillig kulturvernorganisasjon med 10.500 medlemmer fordelt på 126 lokale kystlag.

Under mottoet «Vern gjennom bruk» jobber de med å ta vare på gamle båter og bygninger, kultur og håndverkstradisjoner knytta til livet på kysten.

Jøa kystlag har så langt arrangert blant annet mannskapskurs på lagsbåten Straumingen, vevkurs, tradisjonsmatkurs, VHF-kurs og fritidsskipperkurs. Til høsten planlegger de kurs i bygging av pram, under ledelse av Peder Øystein Slåttøy. Kursene er åpne for alle.