Lanserer nytt revybrød med «le-stoffer»

Har bakt latterlig brød med litt surdeig

Norsk Revyfestival markerer 30-årsjubileet med rykende ferskt latterbrød.

Latterlig samarbeid Hamstad bakeri og Norsk revyfestival lager nytt brød. Fra venstre: Arno Dorland, Vegard Tyldum, Hallgeir Sagvik, Øystein Hamstad, Per Harald Sagen, Anita Østby og Håvard Grongstad. 

Det inneholder ingen e-stoffer, men le-stoffer.

Øystein Hamstad
NAMDALSAVISA

NAMSOS: 2. mai kommer det nye brødet med det passende navnet «Latterbrød». Samarbeidet mellom Revyfestivalen og Hamstad bakeri oppsto etter en ide fra hållingene, som vil skape litt blest i jubileumsåret.

– Dette gjør vi for å få folk til å huske på festivalen. Vi er 30 år mot alle odds, og da er det artig å kunne gjøre noe sånt, sier daglig leder i Norsk Revy, Anita Østby.

Men det har også vært viktig at festivalfolket skal få en god og total smaksopplevelse.

– For å få den gode opplevelsen og bli fornøyd må du bruke alle fem sansene – også smakssansen, sier Østby.

Smaken av festival

30-årsjubilanten på Høylandet tok kontakt med bakeriet for å høre om det var mulig å lage et latterlig brød til anledninga, og svaret de fikk var positivt.

Hamstad bakeri har laget flere temabrød tidligere, og når de nå hadde kapasitet, var de ikke i tvil om at de ville være med på prosjektet. Daglig leder i Hamstad bakeri, Øystein Hamstad, forteller om intensjonen med brødet.

– Det vi har lagt mest vekt på er god smak og at brødet skal være sunt. Det inneholder ingen e-stoffer, men le-stoffer, sier han – og ler.

Nykomponert brød

I dagens marked finnes det et stort utvalg av brødtyper, og det er ikke enkelt å finne på noe nytt som skiller seg ut. Men det mener de at de har klart med latterbrødet, selv om det var ei utfordring.

– Det er ikke enkelt, men vi liker å utfordre oss selv og være kreative. Vi har komponert et helt nytt brød som vi synes er latterlig godt, forteller Øystein Hamstad med et smil.

I tillegg til at alle nå får kjøpt brødet i butikk, skal det også serveres under årets revyfestival. Med glimt i øyet sier Østby at hun er spent på om allerede lattermilde festivalfolk da vil takle et latterlig brød.

– Folk kan jo ikke gå rundt å le hele tida, sier Østby lurt.

– Derfor har vi hatt litt surdeig i brødet for å balansere litt, sier Hamstad, og begge ler hjertelig.

Latterbrødet har i utgangspunktet en tiltenkt levetid fram til og med august.

– Blir det populært, kan det jo bli en forlenging, sier Hamstad.