Publikumsrekord på vårkonsert i Grong

Blåste veg fra Grong til Namsos

240 frammøtte ble tatt med på togtur i Kulturhuset Kuben i Grong under vårkonserten 1. mai.

TOK MED PUBLIKUM PÅ TUR: Grong Musikkforening tok publikum med fra Grong til Namsos langs den gamle jernbanelinja.  Foto: Bastian Øien Alstad

NAMDALSAVISA

GRONG: Sola strålte inn gjennom ruta i inngangen til Kuben i pausen under årets vårkonsert.

Rekordmange hadde møtt opp for å ta del i begivenheten, som ble arrangert i det salen Symfoni Namsen, i det flunkende nye Kulturhuset.

FOLKSOMT: Mange tok turen til Kuben, og fikk servert kaffe og kaker i pausen.  Foto: Bastian Øien Alstad

 

Kulturleder i Grong Trond Martin Sæterhaug likte det han så, både på scenen og i massen av publikummere.

– Det er utfordrende med en slik konsert,og det er mye logistikk som må gå opp. Men så langt har det gått fint, sier han.

– Det er i underkant av 240 oppmøtte, og det er veldig bra. Det er jo også mange på scenen, så i salen er det nok over 300, legger han til.

– Vi har nok ikke hatt så mange på vårkonserten før, i hvert fall ikke som jeg kan huske, sier Per Arne Lynum i Grong Musikkforening.

FORNØYD LEDER: Kulturleder i Grong Trond Martin Sæterhaug hadde mye å holde styr på mandag kveld.  Foto: Bastian Øien Alstad

 

Tatt med på togtur

Like før «ørehvilen» ble publikum tatt med på Jernbanegalopp med Grong Musikkforening. Orkesteret spilte, mens publikum fikk se en video laget av Knut Ivar Fiskum, som viste en turen på den gamle Namsosbanen i sin helhet.

– Det blir en slags gjennåpning av Namsosbanenen, sa konferansier Hege Nordheim, iført konduktørkostyme og plystrefløyte.

Før Jernbanegaloppen ble det servert vårlige innslag med blankpolerte blåseinnstrumenter fra Grong Skolekorps og vakre toner fra Nordli Sangkor og Grong Blandakor.

unge blåsere: Grong Skolemusikk framførte fire nummer under vårkonserten.  Foto: Bastian Øien Alstad

 

Sangglade eks-ordførere

Etter litt mat, kaker og en kaffeskvett blåste konduktør/konferansier Nordheim på nytt i fløyta, og vårkonserten fortsatte med toner fra Grong musikkforening og solist Grethe Jørum Wahl som framførte «Vise for gærne jinter», før Johanna Seem var saxosolist på «Sommernatt ved fjorden»

Etterpå slo Grong Blandakor og Nordli Sangkor seg sammen, med hver sin eks-ordfører på laget i Eirik Seem og Karin Søraunet. De fremførte seks låter, før alle sammen kom på scenen for å fremføre Månemannen.


KONDUKTØR: Konferansier Hege Nordheim med gjennomført antrekk.  Foto: Bastian Øien Alstad