Ukeslutt

En hyllest til våre flittige venner

  Foto: Privat

Mats Ivar Sandmo  Foto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

I dag skal jeg hylle en flittig gjeng, som står på uten å kreve «pæng». De ønsker at flere løper og går, og tenker alltid på helsa vår.

Det er greit nok med rock, trelast og laks, og mange kvinner som jobber med saks. Men vi trenger også å bygge litt kropp, og da er jo Bymarka neste stopp.

Der er det en gjeng som lager en sti, og hugger ut trær i den bratteste li. De utformer kart og henger ut kasser, så trimmerne finner løyper som passer.

De tar oss med rundt i naturen så skjønn, og gjør det uten å kreve sin lønn. Finnes det virkelig noen som brenner? Ja, det stemmer: Bymarkas venner!

Du sitter kanskje i godstolen din, og jekker opp ei flaske med vin. Ser på tv-ens tanketomme tull, og fyller magen med potetgull.

Andre finner fram treningsklær, og rusler ut blant fugler og trær. Kanskje de møter en elg eller to, skaffer seg trim og tankero.

Gå ut i marka og lytt til en bekk, sett deg ned og ta av deg din sekk. Fyll opp koppen med kakao, mens kroppen fylles av skogens ro.

Så sitter du der ved vannet så stille, og tenker på dem som er så snille. Bruker sin fritid til alles beste, mens andre heller velger å feste.

For å legge til rette må noen slite, gi dem din støtte, det koster så lite! Meld deg inn og ta et tak, vi kan ikke alle sitte i mak.