Ap og billigere bensin

Tar en Trump

  Foto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

Ap vedtok på sitt landsmøte nylig å fronte billig bensin i distriktene. Denne billigbensin-populismen minner om Trumps nostalgi for kullindustrien, og svekker partiets tynnslitte klimatroverdighet enda noen hakk.

De Grønne vil heller ha grønne løsninger både for by og land. Vi jobber for en rask utbygging av ladestasjoner på bygda, vi vil tilrettelegge for leasing av elbiler utenfor byene, og endre pendlerfradraget for å stimulere til overgang til elbiler.

Vi vil også ha testing av el-fly i Finnmark. Det er slike løsninger som vil skape nye grønne arbeidsplasser og optimisme. Ap bør støtte oss for å sikre at det grønne skiftet blir et løft for distriktene. Bensinsubsidiene de har foreslått nå oser av desperasjon etter at Sp har økt på meningsmålingene.

Vedtaket om subsidiert bensin på bygda er hult. Ap hadde alle muligheter til å gi bygdefolk billigere bensin de åtte årene de styrte. På den tiden fantes det ikke gode alternativer til biler drevet av bensin og diesel utenfor byene. Nå er situasjonen endret. Elbiler kan dekke de fleste behov, særlig dersom vi politikere legger til rette for det.

Heldigvis tror vi at Støre kan bedre med grønn drahjelp. Han må se til de kommunene hvor Ap og De Grønne samarbeider, for eksempel i Trondheim, Årdal, Oslo og Lebesby. Her skjer det store miljøfremskritt.

Stemmer du De Grønne ved høstens valg er det den sikreste måten å trekke Ap og de andre partiene i en grønn retning.