Revygjeng skilte seg ut i NM

– Mange synes det er artig at vi har kledd oss ut og deltar med russerevy, sier elevene fra YNVS som denne uka har vært i Lillestrøm for NM for ungdomsbedrifter.

PÅ STAND Amalie Urdshals, Hedda Wahl Ovesen, Henriette Eidshaug, Camilla Dolmen og Johanne Setran har hatt to fine dager på NM for ungdomsbedrifter.  Foto: Privat

NAMDALSAVISA

RØRVIK/LILLESTRØM: Torsdag og fredag denne uka har revygjengen fra YNVS fått vise seg fram blant ungdomsbedrifter fra hele landet. At de har blitt lagt merke til er det ingen tvil om.

– De fleste har produkter som de selger på stand, og det er bare vi som er her med revy. Ikke er det noe liknende her heller, så vi skiller oss nok litt ut, smiler Hedda Wahl Ovesen.

Stor opplevelse

Når hun snakker med NA har hun og de andre i ungdomsbedriften fra Ytre Namdal kledd seg i kostymer og gjort klar standen som omringes av andre ungdomsbedrifter som har kommet til Lillestrøm for NM.

Grunnlaget for ungdomsbedriftens deltakelse i NM kom da hele 85 ungdomsbedrifter deltok i fylkesmesse i Levanger i mars. Gjengen fra YNVS hadde meldt seg på i fem kategorier, men at de skulle ta sølv i både regnskap og markedsmøring hadde de ikke regnet med. At de skulle få en gullbillett til NM hadde de heller ikke trodd.

– Det er veldig artig å være her, og vi har møtt mange nye og flinke folk, sier Ovesen.

– Vi kom ikke hit med forhåpninger om å vinne noe, men vi ser det er mange som har gjort det, og vi har sett veldig mange gode stands.

Torsdagen gikk med på å bli kjent med de andre ungdomsbedriftene, og på kvelden var det duket for gallamiddag.

– Gallamiddagen var veldig høytidelig, og det var den vi var mest spente på før vi kom. Men vi hadde en veldig fin kveld, sier Ovesen, som forteller videre om at fredagen gikk med til å stå på stand og vise seg fram.

– Vi har ikke den beste standen, men vi har satset på å være annerledes, sier hun.

Høytidelig mesterskap

I løpet av dagen gikk juryen rundt for å se de ulike standene og snakke med ungdomsbedriftene, og på ettermiddagen var det duket for utdeling med selveste Kronprins Haakon.

Kun fem ungdomsbedrifter fra fylket ble sendt til NM, og på forhånd hadde revygjengen meldt seg på flere av kategoriene. Selv om de ikke ble vinnere, kan de kalle seg blant de beste ungdomsbedriftene i landet, og se tilbake på to fine dager.

– Vi har hatt det veldig bra, avslutter Ovesen.