Fargehandel

Pink Tuesday?
NAMDALSAVISA

I dag må jeg først forsikre mine to faste lesere om at overskriften ikke har noe med navnet på nåværende eller tidligere butikker i Namsos å gjøre. Det dreier seg om handelsnæringens siste påfunn på Mammons alter.

For noen år siden var mange negative til Morsdag og Farsdag fordi det dreide seg mer om penger enn å hylle de respektive. Nå har nye dager overtatt, og de har fargenavn. På engelsk selvsagt, her duger ikke norsk. Først ute var Black Friday, Svartfredag blir liksom litt trist. Problemet er selvsagt at Black Friday også er et annet navn på Langfredag i engelsktalende land, men pytt, pytt.

Så kom Green Weekend. Grønt assosieres med «kjør på!», så det passer godt. Her har det fore- løpig stoppet, men jeg tenkte at jeg skulle gi næringen noen gode ideer å jobbe med, i tilfelle deres egen fantasi ikke strekker til.

Mandag må bli Blue Monday. Det er allerede godt etablert og passer godt etter en dag med stengte butikker. Her ser vi det fine med å bruke engelsk, blåmandag har en del assosiasjoner som ikke er udelt positive hva gjelder å bruke penger.

Tirsdag blir Pink Tuesday, skreddersydd unge damer som skal oppdras til framtidige kunder. Onsdag blir Beige Wednesday for å sjekke om engelsk uttale er korrekt. Torsdag blir Grey Thursday for de som har problemer med å skjelne mellom rødt og grønt.

Fredag har som nevnt allerede fått sitt navn, og jeg går til lørdag som jeg vil foreslå blir Red Saturday. Rødt betyr fare, og faren ligger i at butikkene er stengt på søndag. Rødt står også godt til grønt I Green Weekend.

Når det gjelder søndag, forlater jeg fargene, og det er med en viss skadefryd jeg forslår CLOSED SUNDAY! Jeg foreslår herved at dette blir den neste dagen som får sitt navn i den kommersielle fargepaletten, dog uten farge. Som alle mine ideer er den helt gratis, og skulle ideen fenge, lover jeg å skrive positivt om den.