Karen Espelund åpner Revy-NM på Høylandet

Det ærefulle oppdraget blir en av hennes første gjerninger som Trøndelags nye kultursjef.

FRA FOTBALL TIL REVY Karen Espelund kommer til Høylandet for å foreta den offisielle åpninga av årets 30-årsjubilant.  Foto: NTFK/Bjørn Tore Hals

NAMDALSAVISA

HØYLANDET: Karen Espelund foretar den offisielle åpninga av Revyfestivalen, noe som skjer under første semifinale i norgesmesterskapet torsdag 6. juli.

– Humor forener trønderne, og vi har en stolt revytradisjon i både Nord- og Sør-Trøndelag. Trønderdominansen i NM i revy viser at vi også er av de beste i landet på denne sjangeren, sier Espelund.

Hun mener revytradisjonen er et uttrykk for trøndernes selvironi.

– Og det er alltid bra å ha, sier hun.

Humor kjenner ingen grenser

Den tidligere fotballspilleren og generalsekretæren i Norges Fotballforbund er i dag direktør for regional utvikling i Sør-Trøndelag fylkeskommune. Oppdraget på Høylandet blir en av hennes første oppgaver som ny kulturdirektør i Trøndelag.

– Er det noe nord- og sørtrøndere har til felles, så er det revy. Derfor er det flott å markere dette med vår nye kultursjef. Om det har vært uenighet knyttet til sammenslåinga, kan vi i alle fall le av den sammen. Den trønderske humoren kjenner ingen fylkesgrenser, sier daglig leder i Norsk Revy, Anita Østby.


Norsk Revyfestival markerer 30 år i humorens tjeneste

Revyfestivalen hyller frivilligheten i jubileumsåret

En ting kan Revyfestivalen på Høylandet allerede garantere – det blir tidenes 30-årsjubileum til sommeren. Til og med Hålloinnsola er bestilt.

 

Revysjefen er glad for at Espelund bruker ferien sin på å komme til Høylandet for å foreta åpninga av Revyfestivalen, som i år markerer sitt 30-årsjubileum.

– Vi er et av Trøndelags største kulturarrangement, og vi gleder oss til å vise fram den spreke 30-åringen til fylkets nye ledelse, sier Østby.

INGEN FYLKESGRENSER Daglig leder Anita Østby i Norsk Revy sier humor ikke kjenner noen fylkesgrenser, og oppfordrer publikum til å bruke årets festival til å skaffe seg en ny venn fra nabofylket.  Foto: Privat

By opp en sørtrønder

Festivalen, som annethvert år trekker tusenvis av publikummere til Høylandet, er godt besøkt fra begge de trønderske fylkene.

– Vi håper publikum benytter festivalen til å få seg noen venner fra nabofylket og oppfordrer derfor alle namdalinger til å by opp en sørtrønder. Kanskje kan festivalen bidra til at vi får fylkets første sammenslåtte baby, spør en lattermild Østby.

Hun legger til at festivalledelsen lover påskjønnelse til de som tar forbrødringen til det nivået.


Avslører hållingenes fordommer på Revyfestivalen

Yousef Hadaoui fra NRK-serien «Svart humor» skal sette farge på Revyfestivalen i sommer.


Revyfestival foregår i perioden 5.-9. juli. Fra før er det kjent at både Herborg Kråkevik, Rune Gokstad og Yousef Hadaoui fra «Svart humor», i tillegg til Terje Tysland, Grannes og Sjuende far i huset.