Har sendt ut brev til foreldre og foresatte

E.coli påvist hos barnehagebarn i Grong

Det er påvist en sykdomsfremkallende variant av E. coli-bakterien EHEC hos et barn i Rønningen barnehage i Grong.

E.COLI Kommunen har sendt ut brev til foreldre med barn i Rønningen barnehage. 

NAMDALSAVISA

GRONG: I samråd med avdeling for medisinsk mikrobiologi ved Folkehelseinstituttet og Mattilsynet, anbefaler nå kommunelege Kamilla Stylo Czownicki at det blir tatt avføringsprøve av barn i barnehagen som har – eller nylig har hatt – symptomer på mage-/tarmsykdom.

Det var Trønder-Avisa som først omtalte saken.

- E.coli omfatter en stor gruppe bakterier som finnes naturlig i tarmfloraen hos dyr og mennesker. Noen varianter av de sykdomsfremkallende E. colibakteriene (EHEC) kan danne giftstoffer som kan forårsake nyresvikt. Nyresvikt forårsaket av EHEC, rammer først og fremst barn, skriver kommunelegen i et brev som er sendt ut til foresatte og foreldre med barn i Rønningen barnehage.

Hele brevet fra kommunelegen kan du lese her