Populær mann takker for seg

Tirsdag går Steinar Andersen av med pensjon etter å ha jobbet i 27 år i eiendomsavdelinga i Namsos kommune. Det er nok mange som kommer til å savne Andersens hjelpende hånd.

UKAS BLOMST: Steinar Andersen har jobbet i Namsos kommune i 27 år. Tirsdag blir den hjelpsomme mannen pensjonist.  Foto: Espen Fossland

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Etter ønske fra flere hold, går Ukas blomst til alt mulig-mannen Steinar Andersen. Han har i løpet av sine 27 år i kommunen hatt ansvaret for kommunens utleieboliger, lekeapparater i barnehagene og barneskolene og har gjennom årene fått mye skryt for den jobben han har gjort.

– Jeg har hele tida ivret etter å skaffe penger til vedlikehold av kommunens boliger, og mitt motto er at boligene ikke skal peke seg ut, og at man ikke skal se forskjellen på en kommunal bolig og et vanlig bolighus, forteller Andersen.

Andersen har stort sett jobbet innen samme fagområde i alle sine 27 år i Namsos kommune, og har blant annet hatt ansvaret for rundt 200 boenheter.

– Vi har vært to personer med ansvar for boligene, så vi har jo holdt på med litt av hvert, sier 66-åringen som nå blir pensjonist.

– Hvordan blir det å tre inn i pensjonistenes rekker?

– Det skal nok gå greit. Jeg har en del prosjekter på gang heime. Vi har både båt, bobil og ei familiehytte. Så jeg skal nok få tida til å gå, smiler han.

Noen av oppgavene Andersen har hatt i kommunen, er å ta årskontroll av alle brannslokkingsapparater i alle kommunale bygg.

– I tillegg har jeg foretatt årlige sikkerhetskontroller av alle lekeapparater i barnehagene og barneskolene. Og annethvert år kontrollert alt av gymsalutstyr. Så jeg har drevet med litt av hvert, sier 66-åringen.

Andersen ønsker å rette en stor takk til alle han har jobbet med og samarbeidet med opp gjennom åra, og setter stor pris på Ukas blomst.

– Det betyr mye for meg at folk er fornøyd med den jobben jeg har gjort. Det har vært en fin arbeidsplass, og nå venter noen dager med opprydding før jeg heiser flagget 17. mai, smiler han.