Turid Bredesen Godejord på kongelig feiring

Veldig hyggelig, ikke for stivt – og en opplevelse for livet.

I FINSTASEN: Turid Bredesen Godejord og Fritjof Sandstad fra Levanger på kongelig feiring i Operaen. 

NAMDALSAVISA

OSLO: Slik beskriver Turid Bredesen Godejord, daglig leder i Namsskogan familiepark, festen til ære for kongeparet som fant sted i Oslo tirsdag aften.

Hun var med på festen som representant for næringslivet i Nord-Trøndelag, og kom sammen med fylkesmann Inge Ryan og Fritjof Sandstad fra Levanger.

Vel inne på Operaen, viste det seg at trekløveret fikk plass på bord sammen med prinsesse Märtha Louise, næringsminister Monica Mæland, NHO-direktør Kristin Skogen Lund og kongens svoger – blant annet.

Distriktspolitikk

Det ledet nordtrønderne inn i en diskusjon med distriktspolitiske fortegn.

– Inge Ryan benyttet anledninga til å snakke om Merkur-programmet og viktigheten av å bevare de små butikkene i distriktet. Derfra gikk praten videre inn på hvor viktig det er at distriktene får beholde et visst servicetilbud. Jeg trakk fram Pol i butikk, som vi har mistet i Namsskogan, og uttrykte at det slike tilbud er bra å ha når vi skal satse på reiseliv også ute i distriktene, sier Bredesen Godejord. Både prinsesse Märtha Louise og næringsminister Monica Mæland var med på diskusjonen, og noterte seg forhåpentligvis de vektige argumentene fra nordtrønderne.

– Det ble i alle fall en frisk diskusjon ved bordet der vi passet på å komme med gode innspill, sier hun.

PÅ VEG Turid Bredesen Godejord og fylkesmann Inge Ryan avbildet på tur inn på Operaen. 

 

Deilig mat og fine taler

Gjestene på regjeringas middag til ære for dronning Sonja og kong Harald, fikk servert en fireretters meny med tilhørende viner. De begynte med sjøkreps fra Frøya, deretter fulgte en variasjon av laks, før hovedretten kom på bordet. Det var ytrefilet av lam. Desserten var lakris og sjokoladetrøffel.

Statsminister Erna Solberg ønsket velkommen og holdt tale for 80-års jubilantene. Ellers var det underholdningsinnslag undervegs og kongeparet reiste seg og holdt en tale sammen.

– Tonen var lett. Folk hygget seg, lo og pratet, forteller Bredesen Godejord.

Kaffen ble inntatt i et vrimleområde, og hun fikk hilst på og snakket med mange kjendiser.

– Inge introduserte, og før kvelden var omme var vi også bortom kronprins Haakon og ønsket velkommen til fylket i september, forteller hun.

FIN MENY Menykortet viser utstrakt bruk av norske råvarer.