Kan få sin proffdebut 9. juni i Bergen

Cecilia Brækhus vil signere Nysæter

Cecilia Brækhus og First Lady Promotion kjemper om underskriften til Simen Nysæter. Det samme gjør en av verdens største boksepromotører, Frank Warren.

ETTERTRAKTET Simen Nysæter fra Namsos blir proffbokser iløpet av kort tid. Men i hvilken stall han havner i, er ennå ikke avklart.  Foto: Pål Morten Skaret

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Nysæter var fredag i Leeds i England hvor han møtte Warren for kontraktsforhandlinger.

– Han er veldig interessert i å ha meg som proffbokser i stallen hans. Vi hadde et veldig godt møte i dag, sier Nysæter til NA.

– Hva har du blitt tilbudt?

– Jeg har blitt tilbudt en veldig god kontrakt. Men det er fremdeles små detaljer som vi fortsatt forhandler om, sier Nysæter som nå etter snart 40 kamper som amatør kommer til å ta steget inn i proffverdenen.

En av de største

Frank Warren er en av verdens største promotører – og har jobbet med noen av de beste proffbokserne i England de siste 25 årene.

–Det er «styggartig». Nå skal jeg bli proffbokser. Det er en drøm som går i oppfyllelse – og nå er det ingen veg tilbake, sier Nysæter.

Men om det blir i stallen til Warren er fortsatt ikke sikkert.

Kontraktstilbud fra Brækhus

Etter det NA erfarer skal Nysæter over en lengre periode hatt samtaler med Cecilia Brækhus og hennes representanter i First Lady Promotion.

De ønsker at Nysæter skal få sin proffdebut 9. juni i Bergen – i Battle of Bergen – det samme gjør hovedpersonen selv.

– Ja, jeg kan bekrefte at jeg også har fått et kontraktstilbud fra Brækhus, sier Nysæter.

– Når starta interessen fra Brækhus?

– Vi har snakka sammen en god stund, men det har vært mye som har kommet i vegen. Vi har fortsatt ikke kommet til enighet, men mine representanter skal møte Brækhus sin advokat om kort tid, sier Nysæter.

– Så per i dag har du to kontraktstilbud? Et fra England – og et fra Brækhus?

– Korrekt. Cecilia har et utrolig nettverk og kjennskap i tungvektsboksingsverdenen. Hun er jo blant annet veldig god venn med Vladimir Klitskjo, sier Nysæter.

– Hvor langt unna er du å signere for en av partene?

– Jeg håper at det kommer en avklaring iløpet av neste uke, sier Nysæter.

Vil ha trenerne med videre

Uansett hvem han signerer for, vil han fortsette å jobbe med den engelske boksetreneren Kelvyn Travis – og Robert Walstad.

– Når jeg skal gå min proffdebut, vil det være de to som sitter i mitt hjørnet og sekunderer meg – og passer på meg, sier Nysæter.

– Nå skal du leve av å være bokser. Hvordan føles det?

– Jeg tror det blir helt perfekt. Det er ingenting annet man kan be om enn å jobbe med det man synes er artigst i livet. Det får jeg nå muligheten til, og det er jeg veldig takknemlig for, sier Nysæter.