Ordfører Aspli på tur heim

Ordfører Steinar Aspli i Nærøy er for øyeblikket på veg heim fra et møte i Steinkjer. Før han satte seg i bilen, var han innom operasjonssentralen hos Politiet i Nord-Trøndelag for å bli orientert om ståa.

  Foto: Birger Aarmo

NAMDALSAVISA

NÆRØY: - Jeg vet at seks hus er sjekket med tanke på å finne ut om det var folk der, og at politiet har vurdert å bryte seg inn i et. Som jeg forstår er det brann over to kvadratkilometer og et hus er nå evakuert, sier Aspli.

Han regner med å være tilbake i Nærøy rundt klokka 15.30. Da skal han sette krisestab sammen med rådmannen som også har vært med på møtet i Steinker tidligere i dag.


Brannvesenet: – Vi vet hva vi skal gjøre 17. mai

Innsatsleder Sten Svarliaunet sier at det kommer til å ta lang tid før brannen er slokket.

 

Aspli er glad for at brannen ikke har gått ut over liv og helse.

– Hva gjør kommunen nå?

– Ut over å slukke brann er det tatt kontakt med omsorgs- og beredskapsgruppa i Nærøy. Vi tenker å åpne forsamlingshuset Fjellvang og de har lovet å stille opp med servering og nødvendig forpleining, sier Steinar Aspli som venter å bli nærmere oppdatert om situasjonen ut over dagen.

Henter vann fra sjøen.  Foto: Birger Aarmo

 

Drift- og utviklingssjef Håvard Hernes i Nærøy bekreftet overfor NA ved 13-tida at de ikke hadde kontroll på situasjonen.

– Det er alltid bekymringsfullt når vi ikke føler at vi har kontroll, sier Hernes.

  Foto: Torger Ramfjord

Enda et helikopter på veg

Klokka 14.00 kan ordfører Steinar Aspli opplyse at enda et helikopter er på veg til Ottersøy for å bistå i redningsarbeidet.

– Jeg har nå fått opplyst at det ikke lenger skal være fare for de seks husene som er nærmest brannen. Men brannen går i retning Ottersøya og det kan bli aktuelt å evakuere befolkninga som bor på nordsida av Ottersøyvågen, sier ordføreren som legger til at kommunen forbereder seg på et slikt scenario.

  Foto: Birger Aarmo

 

– Hva har dere for alternativer dersom det blir aktuelt å evakuere flere folk?

– Vi har hotell både på Kolvereid og Rørvik som vi kan ta ibruk. Å finne overnatting skal gå bra, forsikrer Aspli.

– Hvor mange hjelper til i slokningsarbeidet nå?

– Jeg vet ikke hvor mange de er, men det er mye folk som er ute for å hjelpe til, sier Steinar Aspli.