«Skumkanon» fikk kontroll på flammehavet

Den er beregnet for å skyte skum på fly. Men denne brannbilen hjalp brannmannskapene til å få kontroll på flammene i Fossbrenna mandag kveld.

BLE REKVIRERT Brannsjef Ståle Ruud så raskt behovet for tankbilen med skumslange som Avinor disponerer på Namsos lufthavn.  

NAMDALSAVISA

NAMSOS: – Tankbilen var en veldig viktig del av slukningsarbeidet. Den gjorde at vi kunne skyte veldig store skum-mengder på flammene veldig fort for å få ned brannen, sier brannsjef Ståle Ruud om tankbilen med «skumkanonen» som ble kalt ut fra Namsos lufthavn i forbindelse med brannen i Fossbrenna.

Bilen har en takmontert kanon som kan levere 1800 liter vann i minutter. Det er muligheter for å blande inn fra tre til seks prosent med brannhemmende skum i vannet i kanonen, som har en rekkevidde på opp mot 70 meter.


Dramatisk rekkehusbrann i Fossbrenna i Namsos

– Huff, dette er uhyggelig og skummelt

Mens Sandra Brøndbo satt og spilte tv-spill på stua, kom tre menn stormende inn, med en høydramatisk beskjed: «Det brenner, det brenner».

 

Bare få minutter etter at Ruud og kollegene fikk oversikt over tilgjengelig utstyr – tok de telefonen til flyplassen og rekvirerte tankbilen.

– Da vi innså hvordan situasjonen kunne utvikle seg, så vi raskt at vi ville ha stor nytte av den tidlig i aksjonen, sier Ruud.totalskadd Slik så det ut på den brannherja rekkehustomta i Fossbrenna tirsdag.  Foto: Bjørn Tore Ness

 

Brannvesenet har i flere år hatt et samarbeid med Avinor, som disponerer tankbilen på Namsos lufthavn.

– Hvordan ville brannen forløpt seg uten tankbilen disponibel?

– Da hadde vi måtte brukt lengre tid. Det ville blitt mer utfordrende for oss. Tankbilen var en viktig innsatsfaktor, og sparte oss i forhold til utholdenhet på mannskapet – og evnen til å få kontroll på flammene, sier Ruud.


Rekkehusbrannen i Fossbrenna i Namsos

Minst tre leiligheter er totalskadd

Driver etterslokking utover kvelden/natta.