Brannen på Ottersøy blusset opp igjen tirsdag ettermiddag

Skogbrannen på Ottersøy var tilsynelatende under kontroll – men tirsdag ettermiddag blusset brannen opp igjen.

  Foto: Birger Aarmo

NAMDALSAVISA

OTTERSØY: Tirsdag ettermiddag kom det meldinger om at brannen på Ottersøy blusset opp igjen, og at helikopter nok en gang ble satt inn i slokningsarbeidet.

– Det var røykutvikling lengst øst i det området som brannen har vært. Slokningshelikopteret kom i retur etter at det ble dimitert tidligere i dag, og startet slokking med en gang, sa NA-journalist Birger Aarmo i 16-tida.

Blusset opp Slik ser det ut tirsdag ettermiddag.  Foto: Birger Aarmo

 

Bare bakkemannskapene igjen

– Hvordan er situasjonen akkurat nå?

– Like før klokka 17.30 meldte fagansvarlig for brann at helikopteret var ferdig med sin innsats, og at det videre dreier seg om små ulmebranner på toppen som de skal forsøke å få kontroll på med egne mannskap, forteller Dag Kåre Ditløv på 110-sentralen.

Han forteller at det kan være glo og ulmebranner under torv og mose, slik at mannskapene blir på stedet utover kvelden.

– Det blir nok mest sannsynlig holdt vakt der utover kvelden og natte, men heldigvis er det meldt litt nedbør – men med mye vind og tørt terreng kan det ha liten effekt, sier han.

100 meter stort område

Ifølge NAs journalist Birger Aarmo, dreier det seg om et område på rundt 100 meter.

– Det begynte å brenne flere steder, men brannmannskapet fikk grei kontroll på den første brannen. Men det blåser godt, sier han.

Brenner Helikopter har startet slokking av brannen etter at den blusset opp igjen tirsdag ettermiddag.  Foto: Birger Aarmo

 

Hadde kontroll på brannen

Rundt 70 mannskaper fra brann, Sivilforsvaret og Røde Kors har jobbet gjennom natta, og arbeidet med å slukke fortsatte tirsdag.

Utpå formiddagen kom det imidlertid gode nyheter fra brannområdet:

– Det ulmer fortsatt i bakken enkelte steder, men brannmannskapet føler de har kontroll på situasjonen. De store styrkene vil bli permittert, men det vil være oppsyn i området ei god stund framover, opplyser NAs journalist på stedet Birger Aarmo klokka 10.40.

Høyt opp i fjellet, hvor brannmannskapet ikke kommer til med vannslanger, blir det sendt opp folk for å rote i marka – før helikopteret pøser vann over området.

NTE opplyser til NA at alle husstander i området også skal ha fått strømmen tilbake.Brannvesenet: – Vi vet hva vi skal gjøre 17. mai

Innsatsleder Sten Svarliaunet sier at det kommer til å ta lang tid før brannen er slokket.