Inge Ryan blir rådmann i nye Namsos

Inge Ryan (60) blir rådmann i den nye storkommunen som etter 1. januar 2020 vil omfatte Namsos, Namdalseid og Fosnes.
NAMDALSAVISA

NAMSOS: Tilsetting av rådmann i nye Namsos ble behandlet av alle tre kommunestyrene på det samme tidspunktet torsdag kveld.

Like før klokka 20.00 ble det klart at Inge Ryan blir prosjektleder og senere administrasjonssjef (rådmann) i nye Namsos

Han vil begynne i jobben i løpet av ettersommeren.

– Det blir kjempespennende

Ryan vil få det administrative ansvaret med å lede sammenslåingsprosessen fram til nykommunen er et faktum.

– Det blir kjempespennende å være med på å bygge en ny kommune, og skal vi få til dette, er vi avhengig av at alle 15.000 innbyggerne engasjerer seg, sier Ryan.


Inge Ryan vrakes til fordel for Frank Jenssen som ny fylkesmann i Trøndelag 

Inge Ryan vrakes til fordel for Frank Jenssen som ny fylkesmann i Trøndelag.

 

Det var opprinnelig ni søkere til stillinga. To trakk seg da de ikke fikk innvilget fritak om at deres søknad måtte behandles som unntak fra offentlighetsloven, mens to søkere fikk innvilget fritak og var med i prosessen.

Ny rådmann Inge Ryan blir rådmann i nye Namsos kommune.  Foto: Bjørn Tore Ness

 

En stor jobb

Ryan har vært fylkesmann i Nord-Trøndelag siden 2009, og satt som stortingsrepresentant for fylket 2001–2009. I den siste perioden var han Sosialistisk Venstrepartis parlamentariske leder.

– Dette skal bli en kjempekommune, og vi skal få til dette sammen, sier den kommende rådmannen i nye Namsos.


Fylkesmann Inge Ryan fikk en helt spesiell 60-årsgave av sin kone, Bjørg Tørresdal

Endelig togkonduktør for en dag

Han sto løpet ut. Fra klokka 07.38 til 21.00 tok Inge Ryan rollen som konduktør på Nordlandsbanen – og fylkesmannen syntes han hadde fått et innblikk i verdens mest spennende jobb.

 

De tre ordførerne i Namsos, Namdalseid og Fosnes ønsker Ryan velkommen.

– Etter en god og grundig prosess med flere gode kandidater å velge mellom, er vi meget glad for at Inge Ryan har takket ja til stillingen. Vi får en leder som er svært god på både å motivere og engasjere, og som har særdeles gode samarbeidsevner. Han har en solid og allsidig jobberfaring, er kunnskapsrik og har et nettverk få andre har. Inge Ryan har et hjerte for Namdalen og vi har store forventinger til ham som prosjektleder i arbeidet fram til 2020 med å etablere nye Namsos kommune og deretter som administrasjonssjef (rådmann) i nye Namsos kommune, sier Arnhild Holstad (Namsos), Trygve Jonny Sandvik (Fosnes) og Steinar Lyngstad (Namdalseid).