To namsosinger fikk 10.000 hver i stipend

– Leverer bredde og kvalitet

Både prisvinnere og ordfører trakk fram byens kulturskole, da unge Namsos-kunstnere atter en gang ble tildelt drømmestipend.

To av hundre To av årets hundre Drømmestipend havnet i Namsos og kunstnertalentene Aaselill Flakken Kristiansen og Mathias Stene.  Foto: Stein Nervik

NAMDALSAVISA

NAMSOS: – Jeg er imponert over evnen til stadig å produsere vinnere av Drømmestipendet. Det vitner om en kulturskole som både leverer bredde og kvalitet.

Det sa ordfører Arnhild Holstad da Åselill Flakken Kristiansen (19) og Mathias Stene (16) ble tildelt hvert sitt stipend på 10.000 kroner.

Pengene ble delt ut under torsdagens kommunestyremøte i Namsos. Det er Norsk Tipping og Norsk kulturskoleråd som for 14. gang samarbeider om å dele ut 1 million kroner til talentfull ungdom i 100 kommuner over hele landet.

Vil heim til Namsos

Og de to vinnerne i Namsos trekker i likhet med ordføreren fram kulturskolen som en viktig årsak til at de er blitt så flinke.

Det - og støtte hjemmefra. Noe de begge to understreker.

Åselill gikk hele 13 år på kulturskolen, og har allerede bestemt seg for hva hun vil gjøre når hun er ferdig med utdannelsen ved Norges dansehøyskole i Oslo.

– Da vil jeg heim til Namsos og jobbe med dans for barn og unge. Jeg håper at jeg kan bidra til det samme andre har bidratt til for meg, forteller 19-åringen.

Ikke hovedjobb

Tre år yngre Mathias har så vidt rukket å tenke på voksenlivet som kulturutøver.

– Jeg er litt usikker på om jeg kan eller vil gjøre det til en jobb. Men jeg er veldig sikker på at jeg både vil lage og framføre musikk. Blir det inntekt av det, får det være en bonus, sier Mathias som omtaler seg selv som multimusisist. Han spiller en rekke instrumenter. Og komponerer egen musikk

Begge to er imidlertid enig om at prispengene snart vil få bein å gå på.

– Jeg har en drøm om å kjøpe gitar med stålstrenger, så noe av pengene blir nok brukt på det. Og så koster det jo litt når man vil spille inn noe, forteller Mathias.

– Pengene vil bli brukt til å betale skolen og å delta på ulike workshops. Sånn at jeg blir en flinkest mulig danser, og lærer, når jeg kommer tilbake til Namsos, sier Åselill.