16-åring hedret under Vårkonserten

Gitartalentet mottok minnepris

På en Vårkonsert blant en rekke musikktalenter fikk Kacper Karaszkiewicz (16) overrakt Jan Erik Hellesøs minnepris.

PRISET Gitartalentet Kacper Karaszkiewicz fikk prisen av musikkskolerektor Kjell Jørgen Sellæg. 

NAMDALSAVISA

Kolvereid: Det var en stolt ungdomsskoleelev som stakk av med minneprisen på slutten av Vårkonserten i Nærøy kulturhus torsdag kveld. Dessverre var det altfor få som hadde møtt opp før å oppleve de mange unge talentene og hylle prisvinneren denne gang.

Pris til gitartalent

Det var rektor Kjell Jørgen Sellæg i Nærøy musikk- og kulturskole som overrakte minneprisen til unge Karaszkiewicz. Prisen er på 5.000 kroner og er blitt delt ut årlig etter at Jan Erik Hellesø døde 6. juli i 2012, bare 32 år gammel. Hellesø var opptatt av musikk og selv et talent på gitar, påpekte musikkskolerektoren i Nærøy.

Gitartalentet Kacper Karaszkiewicz opptrådte under konserten med «Bluebird». Han forteller til NA at han har spilt gitar i totalt fem år, tre år etter at han kom til Nærøy. 16-åringen øver når han har lyst, vanligvis to-tre timer i uka.

– Det er en hobby, påpeker han.

FIOLINIST: Victoria Finnvik var ett av mange talenter som viste seg fram. 

 

Varierte instrumenter

Nærøy musikk- og kulturskole har i årevis arrangert en avslutningskonsert når skole- året er omme, men nå er den erstatte med Vårkonsert for i hovedsak elever som skal slutte. Publikum fikk høre en rekke talenter på alt fra gitar og piano til fiolin, kornett, torader og slagverk.