Lærer Tor Lian på Høknes Barneskole liker ikke at andre skoler i og utafor kommunen ikke prioriterer Tinestafetten

– Viktigere enn å lære gangetabellen

Barneskolelærer Tor Lian mener elevene bare har godt av å delta i konkurranse. På Høknes barneskole er det et krav å stille til start.

vil ha med flere: Tor Lian syns det er dumt at ikke flere lag i Namdalen prioriterer Tinestafett.  Foto: Bastian Øien Alstad

OVERHALLA I TET: Overhalla og Elias Tømmerås Bakkebø tok tidlig teten. Der ble de værende helt til de passerte målstreken.  Foto: Bastian Øien Alstad

FOR HØYLANDET: Thomas Halbostad løp femte etappe for Høylandets lag i sjuendeklassen.  Foto: Bastian Øien Alstad

NAMDALSAVISA

STEINKJER: – Jeg synes det er viktig at skolen tar ansvar og gir elevene opplevelser som en slik stafett. Å være litt nervøs, kjenne litt press og ha sommerfugler i magen tror jeg bare er sunt. Det er viktigere enn å lære gangetabellen og dobbeltkonsonant, sier Tor Lian som var på plass som lagleder for Høknes barne- og ungdomsskole.

Fra Namdalen stilte de lagene som gikk videre fra delfinalen i Overhalla, som var to lag fra Høylandet barneskole, tre fra Overhalla og to fra Høknes. I tillegg var Rørvik representert med ett lag, som gikk videre fra den lokale finalen på Kolvereid.

Som NA skrev på fredag var ingen av de kvalifiserte Nærøy-lagene å se til start.


Kraftige reaksjoner på at Nærøy-skolene dropper Steinkjer-tur

Elever får finale-nei

Fredag er det fylkesfinale i Tinestafetten i Steinkjer. Denne gang uten de kvalifiserte fra Nærøy. Det får far Viktor Ostevik til å reagere kraftig.

 

– Styggviktig

Lian hadde helst sett at flere lag fra skolene i Namsos-skolene var bedre representert i delfinalen i Overhalla for et par uker siden.

– Å være med å løpe 200 meter er «styggviktig». Det er samarbeid og idrettsglede, og det er viktig at alle er med og at det holdes som et nullterskeltilbud. Jeg har sett folk fra Høknes barneskole gå i stedet for å løpe de 200 meterne, og det spiller ingen rolle. Det viktigste er at de er med, sier Lian.

Læreren mener det er uheldig at skoler i Namsos og i Namdalen i år har prioritert bort Tinestafetten. Han mener det er altfor mye snakk om økonomi og prioriteringer.

– Det jeg grubler på, er hvorfor Tinestafetten havner så langt ned på lista hos enkelte skoler. Spesielt siden Namsos kommune har et mål om å være en såkalt Fysak-kommune, som skal prioritere fysisk aktivitet. Da må vi heller bare være så ærlige å si: Nei, vi prioriterer ikke fysisk aktivitet i år. Etter min mening burde det ha vært øremerket midler for transport til et arrangement som Tinestafetten.

Overhalla vant

Etter å havnet som nummer to i fjorårets Tinestafett, fikk Overhallas sjuendeklasse-lag sin søte revansje. Før Martin Lian kunne cruise inn til seier på sin sisteetappe, etter at blant andre Ronja Kristine Bondø Husvåg hadde lagt et solid grunnlag for seier.

– Det var sykt deilig å vinne. I fjor ble vi nummer to. Derfor er dette så herlig, strålte Ronja Kristine Bondø Husvåg etter at seieren var i boks