645 stilte til start under Namsosløpet

Wågan gruste sin egen rekord – Fjærli nummer tre i comebacket

Maria Wågan gruste sin personlige bestenotering med over tre minutter i Namsosløpet, mens Håvard Fjærli ble nummer tre i comebacket.

VANT MED STIL Maria Wågan var helt suveren under Namsosløpet lørdag, da hun slo sin egen personlige rekord med over tre minutter.   Foto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

I fjor deltok hun ikke, men året før løp hun inn til en tid på 30.45. Årets tid: 27.33. Det betyr en forbedring på over tre minutter i Namsosløpet, der til sammen 645 deltakere stilte til start.

Se video og bildeserie fra løpet her:


Se bildeserie og video fra Namsosløpet

Namsosløpet samlet i år 645 deltakere i Namsos sentrum. Se bildeserie her.

 

– Det ble veldig bra, og jeg hadde ikke forventet en så bra tid. Jeg fikk bra hjelp av Jan Olav Smalås underveis i løpet, sier Maria Wågan like etter målgang i Namsosløpet. Et løp der hun stilte pyntet til start med både sløyfe i håret og leppestift.

– Det er viktig å føle seg vel når man løper, smiler Wågan.

645 TIL START Deltakerne og arrangører var maks heldige med været under Namsosløpet lørdag formiddag.   Foto: Bjørn Tore Ness

Kirkeberg raskest

Hun var på forhånd utpekt som favoritt i dameklassen. I herreklassen var Alexander Kirkeberg favortitten. Også han innfridde med en vinnertid på 25.40.

- Jeg er veldig fornøyd. Det er et fint og kupert løp som passer meg bra, og det er morsomt å slå Håvard Fjærli i comebacket hans, sier Steinkjer-løperen, som opprinnelig er fra Malm

Kirkeberg rykket fra i siste kneika i Granåsen, etter å ha løpt sammen med Petter Rypdal fra Strindheim og Håvard Fjærli fra Namdal Løpeklubb.

VINNERE Maria Wågan fra Namdal løpeklubb vant i kvinneklassen, mens Aleksander Kirkeberg som representerer Strindheim ble best blant herrene.   Foto: Bjørn Tore Ness

Fjærli tilbake

Fjærli som ble nummer tre, etter Rypdal, var en stort sett fornøyd mann der han sto i solsteiken i Namsos sentrum etter målgang.

- Jeg hang på et godt stykke, men jeg hadde ikke sjanse på slutten, sier han etter å ha løpt i mål på 26.03.

COMEBACK Håvard Fjærli var en fornøyd mann etter å ha løpt inn til tredjeplass i Namsosløpet.   Foto: Bjørn Tore Ness

 

Han personlige rekord fra før er 25.20, fra 2009. Da sto han øverst på pallen.

- Det er et stykke unna, men med den oppladningen jeg har hatt, og med tanke på at jeg har vært borte en stund, er jeg storfornøyd.