Befant seg på treningsleir i Manchester da det smalt

– Frykter ikke nye angrep

Simen Nysæter (26) nekter å la frykten vinne etter terroranslaget. Bokseren fra Namsos fortsetter sin treningsleir i Manchester som planlagt.

TERRORNATTA: Simen Nysæter var i Manchester på treningsleir da bomben gikk av i Manchester Arena. Han trener på en brannstasjon – hvor blant annet sønnen til boksetreneren hans, Nigel Travis, jobber. Han var en av de mange brannmannskapene som deltok i redningsarbeidet etter terrorangrepet i byen.  Foto: Privat

Jeg skal være her i ti dager til. Jeg føler meg trygg på at politiet i byen har kontroll.

Simen Nysæter
NAMDALSAVISA

MANCHESTER: – Jeg bor ti minutter unna Manchester Arena. Da bomben gikk av, lå jeg og sov. Det var kjæresten min som vekket meg tidlig tirsdag morgen og spurte om alt var bra med meg, sier Nysæter.

Fortumlet gikk Nysæter i halvsøvne inn på norske nettaviser hvor han så at over 20 personer var drept og 59 personer var sendt til sykehus etter eksplosjonen på en Ariana Grande-konsert i Manchester Arena like før klokka 23.30 mandag kveld.

Bomben skal ha blitt detonert av en gjerningsperson i fojaéområdet på arenaen.

Der var det en rekke konsertgjengere som var i ferd med å forlate arenaen, som rommer rundt 20.000 personer, etter en konsert med den populære artisten.

Mange av publikummerne var barn og ungdom.

Fortsetter oppholdet

Nysæter bor hos boksetrener Kelvyn Travis – og trener på en av de mange brannstasjonene i den engelske byen.

– Akkurat nå kommer jeg fra trening, og det virker som om alt av beredskap i hele Manchester er på jobb. Hele byen virker å være veldig preget. Jeg er bare glad at familien jeg bor hos ikke ble rammet, sier Nysæter.

– Hvordan påvirker terroren treningsleiren din?

– Nå skal jeg være her i ti dager til. Jeg føler meg trygg på at politiet i byen har kontroll. Jeg er ikke redd for nye angrep. Når jeg er på leir, er jeg sjelden mye i sentrum hvor det er store folkemengder. Her har jeg fokus på å trene – og restituere, sier Nysæter.

Ingen skadde nordmenn

Utenriksdepartementet i Norge sier at de ikke har informasjon som tyder på at norske borgere er skadet.

Nordmenn i området oppfordres til å holde seg orientert via lokale myndigheter og følge deres anbefalinger og råd. De oppfordrer også nordmenn i Manchester til å kontakte sine nærmeste pårørende i Norge og melde fra om sin status.