Fornyet ekteskapsløftene

Det holder som oftest ikke med ei vanlig underskrift når Norsk revy på Høylandet skriver under samarbeidsavtaler. Spesielt ikke når det er snakk om perlebryllup.

PERLEBRYLLUP: Lornts Mørkved stilte som forlover for Ole Anders Olsen i Sparebank 1 SMN, som skar et stykke av kaka med revysjef Anita Østby og hennes forlover Marte Fløan Beisvåg. Foto: Tor Ivar Viken 

NAMDALSAVISA

HØYLANDET: Det ble altså et storstilt selskap på Høylandet da prest Claes Blom Mørch var med og sørget for at fornyelsen av løftene mellom Norsk revy og Sparebank 1 SMN gikk riktig for seg. Lornts Mørkved stilte som forlover for banksjefen, mens Marte Fløan Beisvåg tok på seg rollen som forlover for festivalsjef Anita Østby. Hanne Vilja Sagmo, fagansvarlig i Norsk Revyfestival var også med på den hyggelige markeringa.

– Norsk Revyfestival er viktig for Høylandet og for samholdet på bygda. Det er en glede for banken å støtte aktivitet som bidrar til å opprettholde stolthet og næringsutvikling i små bygdesamfunn, sier banksjef i Sparebank 1 SMN, Ole Anders Olsen.

– Folk sier det var galskap å starte en festival på Høylandet i 1987, men det var også galskap av banken å gi 100.000 kroner til prosjektet. På den tida var det mye penger – et kvart hus. Vi er stolte av å ha vært med hele vegen. Det er ikke en selvfølge at NM i revy skal være på Høylandet, og vi er gjerne med og bidrar for at det skal fortsette å være der i årene framover, legger han til.

I år bidrar banken med 375.000 kroner, og Sparebank 1 SMN har vært trofast med Revyfestivalen i sine 30 år som godt gift. Det ble derfor feiret med kake og kaffe da partene markerte sitt perlebryllup.

– Festivalen bidrar til stolthet i bygda, den er viktig for samholdet og det er et kjempegodt eksempel på fellesskap og dugnadsånd. Det er klart vi er med på å støtte det. Dessuten er revy noe som engasjerer mange og det er viktig for oss å være med på å løfte fram den typen kulturaktivitet, forteller banksjefen.