Region Namdal inviterer til paneldebatt mellom stortingskandidatene

Forventer høy temperatur

Det forventes en tett og fartsfylt debatt når storparten av toppkandidatene til Stortinget fra Nord-Trøndelag møtes til «livesendt» paneldebatt på Rørvik torsdag kveld.

PÅ TUR: Både Sps Marit Arnstad (til venstre) og Ingvild Kjerkol (Ap) har meldt sin ankomst til debatten i Norveg på Rørvik torsdag kveld. 

NAMDALSAVISA

RØRVIK: Paneldebatten om distriktspolitikk vil streames via NAs nettsider, og det er også NA-redaktør Kim Riseth som leder politikerdebatten på Norveg.

– Debatten vil være åpen for publikum, og det er derfor viktig at alle interesserte er på plass når den starter nøyaktig klokka 18.30. Klokka 20.00 er den ferdig, understreker prosjektleder Ragnar Prestvik i Region Namdal.

De er i forbindelse med det årlige todagers sommermøtet til Region Namdal politikerne nå samles for å debattere.

– Det er valgår, så jeg regner med politikerne klarer å lage bra temperatur i debatten, håper Prestvik.Se den første valgdebatten direkte her

Valgkampen er allerede i gang - her kan du se den første valgdebatten - direkte fra Norveg på Rørvik fra klokken 1830 torsdag.

 

Nesten alle kommer

Alle listetoppene til partiene som er representert på Stortinget eller i fylkestinget for Nord-Trøndelag er inviterte. Og alle stiller, bortsett fra at Høyre er representert ved andrekandidat Pål Sæther Eiden og Fremskrittspartiet har ikke svart, ifølge prosjektlederen.

Det betyr at panelet trolig vil bestå av Marit Arnstad (Sp), Ingvild Kjerkol (Ap), André Skjelstad (V), Pål Sæther Eiden (H), Torgeir Strøm (SV), Ingrid Liland (MDG) og Åste Marie Lindau (KrF). Komitelederne i Region Namdal for henholdsvis næring, samferdsel, helse og kompetanse vil innlede i de fire bolkene, der hvert tema skal debatteres i rundt 20 minutter.

Bredt møteprogram

Region Namdal har seks møter i året, med sommermøtet som det tredje og det eneste over to dager. Der et bredt og innholdsrikt program som møter politikerne når de kommer til Rørvik torsdag og fredag denne uka. Fornybar energi, status nybygg og eksisterende bygg Sykehuset Namsos, og vannområde og vannregion er andre programposter som er satt opp de to dagene.

Men også lokalt næringsliv og ikke minst Vikna kommune får full anledning til å presentere seg for gjestene. Ordfører Amund Hellesø ønsker velkommen torsdag og det blir busstur med innlagt lunsj i øykommunen. Begge dagene vil i tillegg Region Namdal drøfte aktuelle saker som står på dagsordenen i regionen.