En hel masse stolte namdalinger

Hanne flyttet heim til Kolvereid etter ni år, søstera etter fire og snart er alle skolevenninnene tilbake i heimbygda.

NAVN: Hanne Kristoffersen Alder: 25 Bosted: Kolvereid  Foto: Sturla Nordbøe

NAMDALSAVISA

Den straks 26 år gamle kolvereidjenta legger ikke skjul på at det er lite aktuelt å la sønnen på snart fire år og dattera som er ventet i august, vokse opp andre steder enn i Norges minste by. Selv samboer Lasse fra Trondheim kommer flyttende til Kolvereid for godt i høst.

– Lasse synes også at Kolvereid er en fin plass, han er klar for nye utfordringer. Om han flytter fra venner og familie i Trondheim, så finner han seg nye venner her, ler den blide kokken i solskinnet på boligfeltet Nordre.

Egentlig hadde ikke Hanne andre planer enn å ta læretida som kokk i Trondheim da hun dro fra Kolvereid. Imidlertid gjorde møte med gutter og nye spennende opplevelser i stiftsstaden at hun ble i ni år. I fjor bød anledninga seg til å kjøpe hus i det rolige boligfeltet der hun selv vokste opp. Kokkejobb fant hun ikke, så inntil videre jobber hun som assistent i Kolvereid barnehage. En jobb hun trives langt bedre med enn hun hadde drømt om.

– Men det er kokk jeg har utdannelse som, og det er det jeg vil være. Det er ikke bare-bare å begynne for seg selv her heller, innser 25-åringen.

To kokker på jobbjakt

Samboer Lasse er også kokk og har ukependlet til Trondheim så langt. I september kommer han flyttende og starter i jobb hos SinkabergHansen inntil videre. Begge fortsetter likevel å søke på kokkejobber. Umulig å få jobb er det ikke, de to har allerede takket nei til en forespørsel.

– Vi tar på oss jobber nå også. Jeg skal koke i bryllupet til søstera mi i sommer, smiler Hanne, som er sikker på at ny jobb ordner seg. Det er heller ikke så lenge til hun skal føde parets andre barn.

– Å måtte vente i lyskryss og stå i kø blant tusen mennesker i daglig- varebutikk var ikke noe for meg. Her er det fint for oss, her er det trygt å vokse opp for ungene. De kan løpe hvor de vil, det er nesten ikke trafikk i boligfeltet, begrunner Hanne Kristoffersen valget om å vende nesa hjemover igjen.

– Skole og fritidstilbud er kanskje bedre i Trondheim, så for den del kunne vi nok blitt der.

Familien ble værende

Familien hennes kom flyttende til Kolvereid like før yngstejenta Hanne selv ble født i 1991. Mamma er fra Orkdal, pappa fra Frøya i Sør- Trøndelag. Men nå er altså alle samlet på Kolvereid og stortrives der.

– Det er godt å ha familie og venner rundt seg. Og for Lasse blir det å skaffe seg en ny vennekrets her, påpeker hun.

Når den siste av hennes beste skolevenninner kommer flyttende heim neste år, er også hele vennegjengen igjen samlet i heimbygda. Det viser jo at denne generasjonen er «heimkjære» i massevis og at distriktet er attraktivt. Mange «stolte namdalinger».

Hanne Kristoffersen sliter med å plukke ut det hun mener må være den fineste plassen i Namdalen. Etter noe vurdering ender hun opp med å peke ut den fantastiske badestranda på Abelvær.

– Det var mest der vi dro på badetur, minnes hun. Bading ble det også på Kjeøya og Rongdalsmoen.

– Kjeøya er jo nå fredet til langt utpå sommeren og på Rogndals- moen er det så mye klegg, sier hun – med en latter.