Påstand: Fengsel i 20 måneder

Aktor Kåre Jostein Svepstad la ned påstand om fengsel i ett år og åtte måneder for namsosmannen som denne uka har stått tiltalt for flere overtredelser av både straffeloven og vegtrafikkloven.

I retten Janne Rebecca Fjelnseth er bistandsadvokat for den fornærmete kvinnen. Politiadvokat Kåre Jostein Svepstad er aktor.  Foto: Mats Ivar Sandmo

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Hovedforhandlingene ble avsluttet i Namdal tingrett fredag.


 • Les også:

  Tiltalte avviste voldspåstander fra tidligere samboer

  – Måtte roe henne ned

  Tiltaltes forklaring står i sterk kontrast til det fornærmde har forklart. – Det var hun som ofte klikket og slo og sparket meg. Da måtte jeg roe henne ned.Forsvarer Siw Bleikvassli ba på sin side retten om at klienten må dømmes på mildest mulig måte, og at mannen i 20-årene må frifinnes for tiltalen om flere tilfeller av vold mot sin tidligere samboer.

Mannen erklærte seg ikke skyldig i familievold, men erkjente delvis skyld i å ha utøvd vold mot to andre personer. Han erkjente også å ha tatt seg ulovlig inn i en skole samt for å ha kjørt bil i fylla.


 • Les også:

  Et stormfullt samboerskap med rus og vold rullet opp i retten

  – Jeg var redd for å si noe

  Av frykt for mer juling turte ikke kvinnen å fortelle noe om volden hun ble utsatt for. Ikke før samboerskapet var over; da åpnet hun seg for familie, venner – og politiet.