Sjekk den storruggen

På andre dag av laksesesongen dro Kjell Erik Nordby og roer Helge Hegland om bord en laks på 22,1 kilo, som er årets største så langt.

22,1 kilo Den ultimate opplevelsen, sier Kjell Erik Nordby etter å ha sikret denne storruggen på 22,1 kilo fredag kveld.  Foto: Ola Seem

NAMDALSAVISA

SEEM:  Laksesesongen i Namsen har fått en pangstart.

På åpningsdagen landet Ole Petter Kleiven og Terje Haaverstad en laks på 20,1 kilo og 125 centimeter lang på valdet Grande/Hildrum.

  • Les mer om det her:

    De to karene fra Gudbrandsdalen fisket 48,3 kilo laks på fire timer i elva

    De brøt drømmegrensa

    Ved 14.00-tida på laksefiskets aller første dag, tok duoen fra Gudbrandsdalen laksen på 20,1 kilo – og brøt dermed den magiske grensa.

Fredag kveld bet storruggen på igjen – denne gang på Seem.

Og sesongrekorden fra dagen før ble grundig slått.

For storlaksen Kjell Erik Nordby og roer Helge Hegland fikk veide 22,1 kilo.

– Karen er bra fornøyd, sier Ola Seem.

– Jeg må nesten spørre de andre hva jeg heter, humrer en himmelfallen storfisker fra Oslo etter storfangsten fredag kveld.

– Det ble en kjempekveld, legger Nordby til.


LYKKELIG DUO Kjell Erik Nordby og roer Helge Hegland i lykkerus over å ha tatt en laks på 22,1 kilo på valdet Seem fredag kveld.  Foto: Ola Seem

 

Mistet stanga

Men fisket startet dårlig for oslomannen fredag.

– Dagen startet veldig dårlig. I formiddag mistet jeg stanga ut av båten, med snøre og snelle. Derfor måtte jeg inn til Grong for å kjøpe med nytt fiskeutstyr. Jeg fikk først en laks på 3,8 kilo, og så denne på 22,1 kilo. Nå må jeg ha den med meg i senga, flirer Nordby.

– Beskriv opplevelsen!

– Jeg satt i båten til roer Helge Hegland. Vi hadde rodd totredjedeler av valdet da den beit på. Den gikk først 200 meter rett opp elva, så snudde den og gikk 200 meter nedover. Vi holdt på ei time da Helge tok fram håven. Men laksen var så tung at han ikke klarte å løfte den. Jeg måtte nesten ta tak i buksa til Helga og dra ham i land, humrer Nordby, som feiret med et glass konjakk og en pils etter fiskebragden i Elvenes dronning.

Ikke uten grunn: For å få en storrugg føles helt konge.

Eventyrlig

– Det er helt eventyrlig. Jeg har fisket i Namsen i mange år, og fikk en storlaks sammen med Ola Seem på sankthansaften for noen år siden. Den veide 16 kilo. Jeg syntes det var drømmefisken. Men denne slår det. Lykken er fullkommen, sier Nordby.

– Hvis jeg blir kjørt over et godstog i morgen, er det helt greit, legger han fleipende til.

– For dette er den ultimate opplevelsen. Nå satser jeg på at det blir fiskestopp i Namsen, så rekorden holder seg.

– Hva skal du gjøre med laksen?

– Jeg vet ikke helt ennå. Jeg skal fiske her også senere i sommer, og den får henge her til da, hvis ingen rapper den. Men det blir vel å røyke den, sier Nordby, som avslutter første del av fisket i Namsen lørdag.


 

Men han kommer tilbake senere i sommer.

–  Hvorfor kommer du tilbake til Namsen år etter år?

– Det viktigste er Seem og folka som bor der. Jeg trives så godt i lag med dem. Jeg har aldri hatt negative opplevelser, verken med opphold eller fiske. Å fiske laks er den ultimate opplevelsen når du til vanlig lever et hektisk liv i Oslo. Å være her er nytelse, beskriver han.

Her kan du se fangsten som er tatt i Namsenvassdraget så langt