Sju entreprenører kjemper om storoppdrag

Det skiller 60 millioner fra det billigste til det dyreste anbudet.

fornøyd Prosjektleder for Fv. 17 og Fv. 720 Dyrstad-Sprova-Malm, Jo Bernt Brønstad, med bunken av tilbud.  Foto: Statens vegvesen

NAMDALSAVISA

NAMSOS:  Sju entreprenører ønsker å bygge 5,4 km ny veg mellom Strømnes og Sprova. Det er den største entreprisen noen gang på et utbyggingsprosjekt i Nord-Trøndelag. Tilbudssummen varierer fra 360.242.660 til 420.735.950 kroner, opplyser Statens vegvesen som bygger prosjektet på oppdrag fra vegeier Nord-Trøndelag fylkeskommune.

- Mange tilbydere betyr stor interesse i markedet og bedre konkurranse. Vi er svært fornøyd med at vi har fått inn sju tilbud, sier prosjektleder for Fv. 17 og Fv. 720 Dyrstad-Sprova-Malm, Jo Bernt Brønstad.

Her er tilbudene som er kommet inn:

Nå skal flaskehalsen bort

Rett etter pinsa starter jobben med å fjerne jernbaneundergangen på E6 Vintermyr i Namsskogan.

 

Brønstad understreker at entreprisen ikke bare er en milepæl for prosjektet. Størrelsen på vegprosjektet betyr flere hundre arbeidsplasser. Det er snakk om arbeidsplasser for entreprenører og underentreprenører. I tillegg får prosjektet ringvirkninger for leverandører av varer og tjenester i lokalmiljøet og i regionen.

- Vi skal bygge veg, tunneler og bruer. I tillegg til selve arbeidet med planlegging, prosjektering og bygging, skal arbeidsfolket sove og spise og maskiner skal ha drivstoff. Vi har hatt flere møter med lokalt næringsliv for å forberede dem på det som kommer, sier Brønstad i ei pressemelding.

Nå vil Brønstad og folkene hans bruke tida framover til å gå gjennom og kontrollregne tilbudene.

- I august skriver vi under kontrakt med en av entreprenørene, opplyser prosjektlederen.

 I samme tidsrom som Statens vegvesen skriver kontrakt på denne entreprisen, så lyses bruentreprisen ut: Bygging av Beitstadsundbrua.