Kolvereid storband og Marian Aas Hansen

Slår på stortromma

Det blir høy glamour-faktor når Kolvereid storband og Marian Aas Hansen inviterer til konsert i Herlaugshallen på Leka.

ENTERTAINER Marian Aas Hansen er kjent fra en rekke tv-opptredener, musikaler og sceneshow. I oktober tar hun turen til Leka, der hun sammen med Kolvereid storband byr på konsert i Herlaugshallen. 

Det er ikke hverdagskost for oss å dele scene med slike storheter.

OVE PETTER GANSMO
NAMDALSAVISA

KOLVEREID: Til høsten arrangerer Nord-Trøndelag fylkeskommune den aller siste Vrimmel-festivalen. Denne gang er kulturfestivalen tilbake i Ytre Namdal, der den først ble startet i 2011.

Da Kolvereid storband fikk henvendelse fra fylket om å organisere en storbandkonsert på Leka, trengte de ikke spesielt lang betenkningstid.

– Det er klart vi ville det. Ganske umiddelbart foreslo vi å ha med Marian Aas Hansen som solist. Marian er en av landets mest rutinerte og erfarne storbandsolister – og etter en kjapp telefon sa hun ja ganske med det samme. Og nå er innøvinga i gang for fullt, sier saksofonist Ove Petter Gansmo i storbandet.

Engangsopplevelse

Konserten er første slipp fra Vrimmel-festivalen, som arrangeres i kommunene Nærøy, Vikna og Leka i uke 44 og 45.

Forrige gang Kolvereid storband inviterte til konsert, ble det to utsolgte julekonserter ved Kulturhuset i Nærøy. Denne gang er arenaen Herlaugshallen på Leka.

– Logistikk og fergetider setter rammene for konserten, så dette blir en engangsopplevelse både for oss i bandet og for publikum. Det er ikke hverdagskost for oss å dele scene med slike storheter. Og det at vi skal gjøre det på Leka er jo ekstra artig, sier Gansmo.

GLEDER SEG Ove Petter Gansmo i Kolvereid storband sier øvinga er i full gang.  Foto: privat

 

Lover variert program

Storbandets musikalske leder Øyvind Nordstrand er produsent for konserten og har sammen med Aas Hansen har plukket ut musikken som skal framføres.

– Vi vil spille flere av Marians egne låter, lekkert arrangert for storband av to av Norges fremste storbandarrangører. Dessuten plukker vi i storbandet fram noen kjente og svingende storbandlåter fra vårt repertoar, og setter sammen et variert og smakfullt program som vi er sikker på vil falle i smak hos folk i alle aldre, sier han.

Marian Aas Hansen har gitt ut tre album og vært med i en rekke tv-opptredener, musikaler og sceneshow – med «Showgirls» (sammen med Guri Schanke, Elisabeth Andreassen og Hilde Lyrån) som kanskje det mest kjente.