Mange har danset seg glad med Elin

Alle skal med. Alle skal ha lik rett til å ha det bra. Det er Elin Jensens mantra.

NAVN: Elin Jensen ALDER: 48 BOSTED: Namsos  Foto: Bjørn Tore Ness

NAMDALSAVISA

Født og oppvokst på Jøa – der hun også arbeider på skolen. Bosatt i Namsos med sin familie som teller ektemann og fire egne barn pluss et fosterbarn. Elin Jensen liker å ha liv og røre rundt seg, og det sies at hun har vanskelig for å ta ordet nei i sin munn.

Da skal det i så fall være en god grunn til det, repliserer hun kvikt.

Engasjert i ung alder

Fra oppveksten på Jøa minnes Elin en mamma og pappa som var engasjert på mange plan i lokalmiljøet. Selv ble hun tidlig aktiv innenfor skyting, håndball, korps og leikarringen. Det var Elins mamma som arrangerte leikarring på Jøa, så dattera fikk inn dansegleden med morsmelka.

– Familien min var også veldig glad i å dra på tur, så vi var rundt over store deler av Namdalen i barneårene, forteller hun.

Da Elin kom opp i ungdomsskolen, tok hun sammen med ei venninne ansvar for å trene tre år yngre jenter i håndball, og da dirigenten i skolekorpset på Jøa sluttet, tok hun like godt over taktstokken – også nå sammen med ei venninne.

– Vi hadde mange voksne i lag med oss, men vi lærte tidlig å ta ansvar, forteller hun.

Flyttet på hybel

16 år gammel bar det til Namsos for å gå på økonomilinja på Høknes videregående skole – og bo på hybel. Fremdeles var Jøa basen, og i helgene dro hun heim. Men så ville skjebnen det slik at Elin ble gravid, og hun ble alenemamma til ei lita jente allerede som 17-åring.

– Jeg ble plutselig voksen, kan du si. Jeg flytta heim til Jøa med babyen og bodde heime hos mamma og pappa det første året. Så dro vi tilbake til Namsos igjen, og jeg gjorde ferdig handelsskolen samtidig som jeg startet på et studium som danseinstruktør og barneleikleder, forteller hun.

22 år gammel hadde Elin etablert seg og fått barn nummer to. Hun overtok instruktørjobben for leikarringen i Namsos, og engasjementet for dansen er noe Elin Jensen har hatt hele sitt voksne liv.

Har lært mange å danse

– Ja, jeg var instruktør i leikarringen i 22–23 år til sammen, inntil jeg ga meg for et par år siden. På det meste instruerte jeg hundre barn fordelt på fire grupper over to kvelder i uka. Det var på den tida at leikarringen i Namsos hadde flere dansere i sine rekker enn kulturskolen.

– Du har lært mange å danse?

– Ja, jeg har lært noen å danse i årenes løp. Det viktigste for meg har vært å overføre dansegleden til barna. Det ble også Namsos-gjengens varemerke, dansegleden, når vi var ute på stevner. Folk kjente oss igjen på det, forteller jøbyggen.

I tillegg til engasjementet i leikarringen, har hun selv også vært medlem av Namdalsringen og danset med andre voksne.

– Jeg er veldig opptatt av at det skal være rom for alle, uavhengig av alder og ferdighetsnivå. Man skal ikke undervurdere betydninga av å ha ei hånd å holde i og danse med, sier hun.

– Til slutt. Hvor er den fineste plassen i Namdalen?

– På Jøa – Hovsodden og Rakkavika. Det er det ingen tvil om. For meg er det en kjær plass, fordi pappa var med på å utvikle Rakkavika som turområde. Han gikk nylig bort, og derfor har plassen fått en helt spesiell betydning for meg.