Har takket ja til å ta ordførerkjedet under Revyfestivalen

Bea (21) blir Høylandets neste ordfører

Da Bea Cecilie Karlsen kom til verden i 1995, ante hun lite av hvilke oppgaver som ventet henne på Høylandet – 22 år senere.

TAR OPPGAVEN PÅ STRAK ARM Bea Cecilie Karlsen (21) fra Ramnes i Vestfold blir Høylandets neste ordfører når Revyfestivalen sparkes i gang 5. juli. Det er noe hun ser fram til, selv om hun ikke har helt oversikt over hva vervet innebærer.  Foto: Privat

Jeg vet ikke hvilke arbeidsoppgaver jeg får, men tar det på sparket.

BEA CECILIE KARLSEN
NAMDALSAVISA

HØYLANDET/SKOTTLAND: I forkant av Revyfestivalen i 1995 fikk festivalledelsen et innfall om å utlyse en aldri så liten «konkurranse». Personen i Norge som ble født nærmest festivalens åpningsfanfare, altså 13. juli klokka 19.00, skulle få tittelen «revybarn».

Klokka 18.58 på nevnte dato kom Bea Cecilie Karlsen til verden på Vestfold sentralsykehus i Tønsberg. Tønsbergs Blad fulgte opp begivenheten med reportasje og bilde av hele familien på fødeavdelinga.

Gaver i form av skinnpose, strutsefat og hørselvern (til foreldrene) ble sendt fra Høylandet. Toillingforbundet, med Lornts Mørkved i spissen, tok på seg fadderansvaret og lovet både konfirmasjonsgave og ordførerverv ved fylte 30 år.

– Det går sikkert bra

Nesten 22 år senere innrømmer fadderne å ha forsømt sine plikter. Men festivalledelsen vil gjøre det godt igjen, og har nå invitert revybarnet til sommerens 30-årsjubileum.

– Ettersom Bea ikke har fått noe fra oss siden fødselen, så tenker vi at må bjude litt på for å lette på samvittigheten. Hun har ikke fått konfirmasjonsgave engang. Derfor snur vi på det og sier at når vi blir 30, skal hun bli ordfører på Høylandet, sier informasjonskonsulent Marte Fløan Beisvåg ved Norsk Revy.

Bea Cecilie Karlsen, som i dag studerer miljøvitenskap i Skottland, ble helt paff da hun fikk invitasjonen fra Høylandet.

– Jeg har jo vist at jeg var revybarn, men ikke at det innebar å være ordfører, sier hun.

21-åringen har dermed takket ja til å komme når Revyfestivalen sparker i gang 5. juli.

– Hvordan ser du på oppgaven med å bli ordfører?

– Det går sikkert bra. Jeg vet ikke helt konkret hvilke arbeidsoppgaver jeg får, men tar det på sparket. Det blir uansett spennende, sier Bea – som aldri har vært i revybygda før.

AVLASTNING – Det er travelt å være ordfører under Revyfestivalen, sier Hege Nordheim-Viken.  Foto: Bjørn Tore Ness

 

Kjærkommen avlastning

Ordfører Hege Nordheim-Viken sier hun ikke har noen store betenkeligheter med å gi fra seg ordførervervet de dagene festivalen varer.

– Det er travelt å være ordfører på Høylandet under festivalen, så det blir en kjærkommen avlastning. Det kan være voldsomt å få vervet kastet i fanget, men heldigvis er hållingene snille med ordføreren sin, sier Nordheim-Viken.

Ordføreren lover å finne noe revybarnet kan avduke, slik at hun får klippet noen snorer i løpet av oppholdet.

Revyledelsen håper på sin side at den nye ordføreren vil kaste glans over jubilanten.

– En ordfører har jo politiske prioriteringer og velger selv hva som skal løftes fram, men vi håper selvfølgelig hun lever opp til sitt rykte som revybarn og prioriterer scenekunsten, sier Fløan Beisvåg.