Dame i 60-årene funnet i god behold etter leteaksjon

Klokka 01.19 natt til onsdag meldte politiet at kvinnen i 60-årene som hadde gått seg bort i fjellområdet ved Skrøyvdalsvegen var funnet i god behold.
NAMDALSAVISA

HØYLANDET: Rundt klokka sju tirsdag kveld meldte politiet om at Sea King-helikopter var på tur inn i området nordvest for Øyvatnet for å lete etter en dame i 60-årene som hadde gått seg bort i skogen. Seks timer senere ble kvinnen fra Høylandet funnet. Sliten, men i god behold. Hun skal ha startet turen fra ei hytte ved Svorttjønna, som ligger vest for Øyvatnet.

- Hun var kald, frossen og veldig sliten, men ellers i god behold. Hun hadde gått seg bort, og det var tunge forhold med mye snø der oppe, forteller operasjonsleder Dag Hjulstad i Trøndelag politidistrikt og legger til at hun ble funnet klokka 01.10.

- Vi var i kontakt med henne rundt 18.30. Da hadde Sea King-helikopteret kontakt via SMS. Hun er sliten, men det er godt vær i området, sier Jan Tore Tiltnes hos politiet i Trøndelag.

Like etterpå gikk kvinnen tom for strøm på telefonen og politiet har ikke hatt kontakt med henne etter det.

NAs mann på stedet fortalte at folk fra Overhalla Røde Kors og politi var på veg inn i området for å lete etter kvinnen.

Sivilforsvaret ble også kalt inn for å bistå i leteaksjonen. Nord Trøndelag Sivilforsvarsdistrikt bisto med 19 personer fra avdelingen FIG Grong. I tillegg var mannskaper fra Sivilforsvarets mobile renseenhet (MRE) på vei fra Steinkjer for å etablere kommandoplass for skadestedsleder i søksområdet. I tillegg ble hunder flydd inn til et området hvor de ble observert spor.


LETER: Mannskaper fra politi, Overhalla Røde Kors og Sivilforsvaret er på plass for å lete etter kvinnen i 60-årene.  Foto: Tor Ivar Viken