Statskog med milliongave til friluftsliv og folkehelse

Gavmilde GAVMILD: Statskog vil dele ut en million kroner årlig for å inspirere til bruk av norsk natur.  Foto: Tonje Blomseth

NAMDALSAVISA

NAMSOS: Statskog vil dele ut en million kroner årlig for å inspirere til bruk av norsk natur.

– Friluftsliv i norsk natur betyr noe både for livskvalitet og folkehelse. Statskog kan skape mer sammen med andre, så vi håper på mange gode forslag som bare venter på litt støtte for å bli virkelighet, sier kommunikasjonssjef i Statskog, Trond Gunnar Skillingstad.

Første søknadsperiode starter 6. juni og varer i to uker. Deretter vurderes søknadene, før tildeling skjer i august. Senere i høst kommer ny søknadsrunde med tildeling før jul.

Støttebeløpene er satt til 5.000 og 10.000 kroner.

– Jo mer friluftsliv og folkehelse du får ut av pengene, jo større er muligheten for å få støtte. Støttebeløpenes størrelse begrenser hvilke aktiviteter som muliggjøres gjennom «Statskogmillionen», men vi håper og tror at mange små drypp kan skape mye friluftsglede, sier Skillingstad.