Tangerte fjoråret allerede første uke

I løpet av hele fjoråret ble det ikke tatt en eneste laks over 20 kilo i Namsen. Allerede i løpet av åpningsuka i år er det tatt tre.

namsosinger med fiskelykke Geir Grongstad (til høyre) med roer Espen Flyum landet denne ruggen på 20,5 kilo på valdet Krukårn ved Lilleøen gård i Overhalla. Laksen ble tatt på wobbler kl 16.36 onsdag.  Foto: Privat

NAMDALSAVISA

NAMSOS: I løpet av den første uka med laksefiske i Namsen er det blitt tatt til sammen 526 laks, på totalt 3.289,70 kilo.

Fjoråret brakte ingen laks over 20 kilo, mens allerede i år er det blitt tatt opp tre laks over 20 kilo. Den første kom allerede første dagen. Da kom det i land en laks på 20,1 kilo, på valdet Grande/Hildrum. Der var det radarparet Ole Petter Kleiven og Terje Harvestad som kunne juble etter ei pangåpning på årets fiske.  

Før årets første laks på over 20 kilo kom i land var det tre år siden sist det ble tatt en laks som bikket over 20-tallet i Namsen. 

Noen dager senere tikket det inn ei melding fra Seem hvor de kunne fortelle at det var kommet enda en laks på over 20 kilo. Her hadde Kjell Erik Nordby og Helge Hegeland dratt i land en fisk på hele 22,1 kilo.


Sjekk den storruggen

På andre dag av laksesesongen dro Kjell Erik Nordby og roer Helge Hegland om bord en laks på 22,1 kilo, som er årets største så langt.

 

Det siste tilskuddet i laks over 20 kilo kom onsdag ettermiddag. Da kunne Geir Grongstad og Espen Flyum juble over å ha fått i land en laks på 20,5 kilo. Denne ble tatt på Krukåren.