Norsk Fisketransport døpte brønnbåt med D.D.E i Steigen

Inviterte gjester, mange av Steigens 2.500 innbyggerne, D.D.E., storslått natur og et strålende vær, skapte en fantastisk ramme da Norsk Fisketransport AS døpte brønnbåten MS Steigen i Leirvikbogen lørdag.

SPILTE: D.D.E ankom Steingen i hellikopter for å spille konsert under dåpen til MS Steigen.  

NAMDALSAVISA

STEIGEN: – Steigen – et navn å være stolt av. Fin inni, fin utenpå. Jeg ønsker båt og mannskap god bør i alle fjorder og sjøer og de hav dere kommer i kontakt med!

Med denne lykkeønskningen sendte gudmor Randi Flatfjord Grøntvedt champagneflasken i knas i skuteveggen på stolte MS Steigen.

Sammen med Norsk Fisketransport AS, eier gudmor Guntvedt Polarfjell AS. Det er dette selskapet som har kontrahert og fått bygget brønnbåten som måler 85 meter, og som har kapasitet til å frakte over 600 tonn laks i sine tre sirkulære brønner. MS Steigen går nå inn som det tiende skipet i Norsk Fisketransports flåte.

FOLKSOMT Mange tok turen for å se MS Steigen bli døpt som den tiende i rekka av Norsk Fiskeritranports brønnbåter.  

 

Etter åpen båt og den offisielle dåpsseremonien, inviterte arrangørene hele lokalsamfunnet til gratis familiekonsert med hele Norges D.D.E – fløyet inn med helikopter for anledningen. Og mens inviterte gjester samlet seg til festmiddag i Steigen vertshus, fortsatte folkefesten utendørs med ny konsert med Staut, akkompagnert av både midtnattsol i en tilnærmet tropenatt.

I likhet med søsterskipene MS Havtrans og MS Namsos, er MS Steigen levert av Havyard Group ASA, og full av det siste som finnes av moderne teknologi for frakting og håndtering av levende fisk.

– Norsk Fisketransport er en kunde som kan brønnbåt. De vet hva som må til og har utfordret oss til å levere stadig bedre. Vi designer, utruster og fyller med utstyr, og har laget en brønnbåt som vil gi både rederi og laksen det aller beste,

MS Steigen skal de neste fem årene sørge for frakt og håndtering av oppdrettsfisk for Cermaq Norway AS i Nordland.